Începe cea de-a treia ediție Festivalul de Film UrbanEye la Cluj!

0

Între 18-21 aprilie 2024, iubitorii de film sunt așteptați la UrbanEye Film Festival, la Cinema ARTA, str. Universității, nr. 3. Evenimentul, ajuns la cea de-a treia ediție la Cluj, promite o experiență captivantă pentru toți cei pasionați de arhitectură, orașe, viața urbană și locurile în care trăim.

Ediția din 2024 a UrbanEye este dedicată provocările actuale, de la schimbările climatice și creșterea rapidă a orașelor, până la implicarea comunităților locale, educație și migrație, și și nevoilor de schimbare ale orașelor de pretutindeni. În linie cu edițiile anterioare, festivalul propune și o incursiune în lumea arhitecturii sensibile și în viața unor arhitecților remarcabili. Nu lipsesc nici evenimentele conexe din program precum explorări urbane prin tururi ghidate și dezbateri cu invitații festivalului.

Biletele sunt disponibile la prețul de 25 lei (20 lei preț redus pentru elevi, studenți, seniori), iar abonamentele la prețul de 70 lei (50 lei preț redus). Acestea includ toate proiecțiile din cadrul festivalului. Programul poate fi consultat pe website-ul festivalului www.urbaneye.ro, iar biletele și abonamentele pot fi achiziționate din rețeaua Eventbook https://eventbook.ro/festival/urbaneye-film-festival-cluj-napoca sau de la Cinema ARTA, str. Universității, nr. 3. 

PROGRAM

Joi, 18 aprile

18:30 – Building Visions / Construind Viitorul 

20:00 – Get together w/ Screw (DJ set) la ARTA Café

Vineri, 19 aprilie

18:30 – Soviet Bus Stops / Stații de autobuz sovietice

Introducere de arh. Smaranda Todoran 

20:00 – Arne Jacobsen’s modern Denmark / Modernismul lui Arne Jacobsen

Sâmbătă, 20 aprilie

14:00 – Tur ghidat: Descoperă artă urbană cu ArtCrawl Cluj

16:00 – Plan for Buenos Aires / Masterplan pentru Buenos Aires

18:00 – De ce scriu ăștia pe pereți? 

Proiecție urmată de un Q&A cu regizorul Alin Boeru și Ocu, urban artist

20:30 – Siza

Duminică, 21 aprilie

14:00 – Tur ghidat: Descoperă arhitectură modernistă cu ArtCrawl Cluj 

17:00 – Outlaw gardeners / Grădinari în afara legii 

Proiecție urmată de o discuție cu Alexandra Harmanas (Clujul Sustenabil), Laura Berceanu (Cultivă Orașul) și Adrian Dohotaru (GUST – Grădina Urbană Someșană Transilvania)

20:00 – Light Without Sun / Lumină fără Soare

Parteneri: Cinema ARTA, Cărturești, ArtCrawl® Cluj

Partneri media: Radio România Cluj, Kolozsvári Rádió Románia, cluj.com, Zeppelin

Festivalul de Film UrbanEye este un proiect al asociaţiei ARTA în dialog co-finanţat de Ordinul Arhitecţilor din România din timbrul arhitecturii.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.