Brașov: Startup-uri inovative vor primi finanțare din partea Institutului European de Inovare în Mobilitate Urbana

0

Startup-uri inovative vor primi finanțare din partea Institutului European de Inovare în Mobilitate Urbana pentru proiecte ca răspuns la întrebarea “Cum poate Brașovul să îmbunătățească distribuția mărfurilor în centrul istoric pentru a reduce congestia și poluarea aerului?” 

Iceberg+ și EIT Urban Mobility în parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov și Asociația Metropolitană pentru Dezvoltarea Durabilă a Transportului Public Brașov anunță oficial lansarea apelului de finanțare din cadrul programului „City RAPTOR 2024”. Programul vizează identificarea de soluții inovatoare dezvoltate de startup-uri și afaceri mici și mijlocii inovatoare din domeniul mobilității urbane pentru a răspunde provocărilor specifice orașelor implicate. Una dintre provocările lansate pentru care se caută o soluție de mobilitate urbană este cea a Brașovului, pentru îmbunătățirea logisticii urbane în centrul istoric al Brașovului. 

Provocarea propusă de Primăria Municipiului Brașov și Asociația Metropolitană pentru Dezvoltarea Durabilă a Transportului Public Brașov vizează îmbunătățirea distribuției mărfurilor în centrul istoric al Brașovului pentru a reduce aglomerația și poluarea aerului. Startup-uri și IMM-uri active în domeniul mobilității urbane și al tehnologiei, din întreaga Uniune Europeană, vor putea propune în cadrul apelului City RAPTOR soluții concrete bazate pe tehnologii inovative, care să contribuie la rezolvarea acestei provocări. Selecția va funcționa sub forma unui apel de finanțare, cea mai bună propunere primind un buget nerambursabil din partea EIT Urban Mobility pentru a implementa în municipiul Brașov soluția propusă la nivel de proiect pilot. 

Rezultate așteptate de parteneri ca urmare a implementării proiectului: – Contribuție la obiectivul de reducere a volumelor de trafic în centrul orașului: mai puțin de 800 de vehicule pe oră care intră pe strada Mureșenilor la orele de varf; – Condiții îmbunătățite pentru afacerile locale de livrare a alimentelor și de recepție a mărfurilor; 

– Scaderea utilizarii vehiculelor motorizate pentru livrari în zona centrală; – Îmbunătățirea calității aerului: număr mai mic de ore pe luna cu PM 1,0 și PM 2,5 care depășesc pragul maxim; 

– Reducerea poluării fonice pe strada Mureșenilor: de la 70 de decibeli la 50 de decibeli. 

Încurajăm start-up-urile și afacerile mici și mijlocii să aplice și să contribuie la modelarea viitorului mobilității urbane în Brașov. 

Apelul de finanțare al programului CITY RAPTOR este deschis până la data de 6 mai 2024. Pentru a aplica la acest apel, accesați acest link.

Această inițiativă este sprijinită prin proiectul EIT Urban Mobility RIS Hub Romania, cofinanțat de EIT Urban Mobility și coordonat de Iceberg+ în parteneriat cu Spherik Accelerator și Federatia Zonelor Metropolitane din România. 

EIT Urban Mobility, este o inițiativă a Institutului European de Inovare și Tehnologie (EIT), un organism al Uniunii Europene, care își propune să accelereze soluțiile și tranziția către un sistem de transport centrat pe utilizator, integrat și cu adevărat multimodal. În calitate de principală comunitate europeană de inovare în domeniul mobilității urbane, EIT Urban Mobility acționează pentru a evita fragmentarea, facilitând colaborarea între orașe, industrie, mediul academic, cercetare și inovare pentru a rezolva cele mai presante provocări ale orașelor în materie de mobilitate. Utilizând orașele ca laboratoare vii, partenerii săi din industrie, cercetare și universități vor demonstra modul în care noile tehnologii pot funcționa pentru a rezolva probleme reale în orașe reale prin transportul oamenilor, al bunurilor și al deșeurilor în moduri mai inteligente. 

Mai multe informații despre EIT Urban Mobility: https://www.eiturbanmobility.eu

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.