În perioada 27 noiembrie – 3 decembrie 2023 vor avea loc următoarele evenimente vizuale, propuse de Uniunea Artiștilor Plastici din România

0

Luni 27 noiembrie, la ora 17, Galeria Națională de Artă „FORMA” din Deva (Bd. Decebal, nr.8), va găzdui vernisajul expoziției de pictură ”Reverberații” a artistei Mioara Rozana Buta. Despre artistă regretatul critic de artă Corneliu Antim scria: „Pictează precum respiră, dintr-o pornire naturală şi necesară, fără infatuare, sau vreun imbold veleitar.” Expoziţia va fi deschisă până pe 15 decembrie 2023.

Marți 28 noiembrie, la ora 12, Muzeul de Istorie ”Teodor Cincu” din Tecuci (str. 1 Decembrie 1918, nr.36) va găzdui festivitatea de premiere și vernisajul Expoziției laureaților Concursului Internațional ”Gheorghe Petrașcu”, ediția a II-a. Juriul condus de Gheorghe Dican – vicepreședinte al Uniunii Artiștilor Plastici din România, a decis ca Trofeul, special realizat de artistul ceramist George Dragomir, să fie câștigat de Cosmin George Caraman, masterand al Universității ”Dunărea de Jos” din Galați.  

Joi 30 noiembrie, la ora 17, se deschide Salonul Anual al Filialei Alba a Uniunii Artiștilor Plastici din România. Pe simezele Galeriei de Artă a Municipiului Alba Iulia (Bd. 1 decembrie 1918), vor expune peste patruzeci de artiști, membrii ai filialei. 

Vineri 1 decembrie, la ora 15, va fi vernisată la Galeria Simeza (Bd. Magheru, nr.20) expoziția de sculptură a artistului Petre Virgiliu Mogoșanu. Textele critice vor fi semnate de Magda Cârneci și Cătălin Davidescu. Lucrările vor putea fi admirate până pe 15 decembrie.

Filiala Râmnicu Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici din România, în parteneriat cu Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea și cu Filarmonica „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea, organizează cu ocazia Zilei Naționale a României, în Galeria Artex si Galeria Cozia Pasaj 1, expoziția anuală a membrilor filialei și a invitaților acestora, intitulată „Semne Identitare”. Vernisajul va avea loc la ora 18:00, in Galeria Artex, urmând ca în deschidere corul Eufonia al Filarmonicii „Ion Dumitrescu” să susțină un concert de „Bijuterii muzicale românești”, sub bagheta dirijorului Aurel Poenaru.

Parteneri media ai Uniunii Artiștilor Plastici din România: Radio România Cultural, Radio România Internațional, Agerpres, Amos News, CooltNeamț, Zile și Nopți, Revista Arta, Modernism.ro, Top Business, Piața de Artă. 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.