Stilul, o chestiune de personalitate?

0

Fiecare detaliu al imaginii noastre spune ceva despre noi. Cei din jur îşi pot forma o impresie despre stilul nostru de viaţă, preferinţe, statut social, putere financiară, mediul din care provenim, educaţie şi starea de sănătate, pornind numai de la imaginea şi ţinuta noastră.

Preferăm să fim o apariţie sau doar o prezenţă? Descoperim și ne descoperim la atelierul online de stil vestimentar de la Fundația Calea Victoriei, care începe vineri, 30 septembrie.

Pe parcursul a patru întâlniri, discutăm cu Valentina Bălașa Ario, beauty consultant și designer de ținute de gală pentru diverse personalități, despre cum putem să ne îmbunătăţim imaginea pas cu pas şi învăţăm cum să ne îmbogăţim garderoba cu haine care să ni se potrivească şi care ne reprezintă. Vom analiza tipurile de conformaţii şi vom afla ce fel de ţinută avantajează un anumit tip de siluetă.  Și dacă nu știai care sunt culorile sau nuanțele pe care ar trebui să le porți în funcție de culoarea părului, tenului și a ochilor, e momentul să te informezi și legat de asta.

Temele celor patru întâlniri interactive sunt:

  1. Codul vestimentar. Normele şi regulile care ne ajută să armonizăm ţinuta pe care o purtăm cu evenimentul la care participăm. Greşelile de stil cel mai des întâlnite.
  2. Garderoba de bază şi armonizarea culorilor. Ce piese nu ar trebui să lipsească din garderoba noastră şi felul în care alegem culorile care ne avantajează. Vom discuta despre cumpărăturile din impuls şi cumpărăturile planificate.
  3. Conformaţiile şi ţinutele potrivite fiecărui tip de siluetă. Ce haine trebuie să evităm sau să purtăm, în funcţie de forma corpului.
  4. Stilurile vestimentare şi tendinţele în moda actuală. Vom vorbi despre diferenţa dintre stil şi modă şi ne vom identifica personalitatea stilistică.

Mai multe informații despre acest curs și înscrieri găsiți aici.

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.