Program pilot de consolidare a capacității profesioniștilor care oferă servicii de educație femeilor de etnie romă

0

Profesioniștii care oferă servicii de educație formală și non-formală femeilor de etnie romă, sunt invitați să participe la un program pilot de consolidare a capacității organizat de Asociația Centrul pentru Legislație Nonprofit. Activitățile acestuia se desfășoară on-line, pe 28 și 29 septembrie, și fizic, pe 30 septembrie, în comuna Curcani, județul Călărași.

Sesiunile de formare privind modalitățile de creare și implementare a unor programe educaționale eficiente pentru integrarea femeilor rome, se adresează profesioniștilor în educație formală și non-formală din cadrul organizațiilor nonguvernamentale și al autorităților publice locale, dar și altor profesioniști care lucrează cu femeile rome.

Programul de formare are la bază platforma de E-learning dezvoltată în cadrul proiectului PROMA – Promoting the integration of Roma women, și include sesiuni tematice cu privire la:

  • autocunoaștere și creșterea eficienței personale,

  • stabilirea priorităților în viață, a scopurilor și obiectivelor personale,

  • definirea și explicarea conceptelor de rasă și etnie,

  • istoria minorității rome din România,

  • abordări de politică publică pentru incluziunea femeilor rome,

  • tehnici de formare precum și stabilirea unei relații bazate pe încredere cu participantele la training,

  • bune practici în programele de educație adresate adulților.

Evaluarea individuală a cunoștințelor și abilităților dobândite are loc online, pe 1 octombrie a.c. Participanții vor primi un certificat de participare și vor benefica de decontarea cheltuielilor de transport.

Cei interesați pot trimite un CV și un scurt e-mail de prezentare a activității pe care o desfășoară, la adresa office@clnr.ro, menționând numele programului în subiectul e-mailului, până la data de 27.09.2022.

Tot pe 30 septembrie, în a doua parte a zilei, va avea loc și un eveniment de multiplicare în care vor fi prezentate concluziile Raportului național pentru identificarea nevoilor fetelor și femeilor rome, în legătură cu educația, dar și resursele oferite profesioniștilor din domeniul educației pentru incluziunea femeilor Rome. Cei prezenți vor participa și la o dezbatere cu privire la nevoile femeilor rome și ale persoanelor care oferă servicii educaționale în comunitatea locală din Curcani.

Programul pilot de consolidare a capacității profesioniștilor care oferă servicii de educație femeilor de etnie romă și evenimentul de multiplicare fac parte din activitățile proiectului PROMA – Promoting the integration of Roma women implementat de Asociaţia Centrul pentru Legislație Nonprofit (România), SYMPLEXIS (Grecia), Citizens Association for Support of Marginalized Groups – Roma Resource Center Skopje (Republica Macedonia de Nord), Magenta Consultoria Projects Sl (Spania) și BK Consult GbR (Germania), și cofinanțat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.