Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lumină și culoare de Paște – un eveniment organizat de Asociația Fluens în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a României, în beneficiul copiilor din familii dezavantajate

0

Sâmbătă, 31 martie 2018, Asociația Fluens, în parteneriat cu Muzeul National de Istorie a României, a organizat evenimentul “Lumină si culoare de Paști”.  Dorim astfel să marcăm apropiatele sărbători cu un eveniment deopotrivă educativ si recreativ, dedicat copiilor. Acest eveniment a avut loc in sala „Mihai Viteazul” a Muzeului de Istorie.
Principalii beneficiari sunt copiii talentați, din familii dezavantajate, incluși în proiectul Asociației Fluens, „Educația învinge saracia!” . Dar, alături de noi, au fost invitați prieteni  care vor să-și pună in practică simțul artistic și să fie lângă copiii cu care lucrăm.


MNIR ne-a pus la dispoziție un spațiu generos, unde am organizat ateliere de pictura pe ouă, dar și o mică expoziție cu desene ale copiilor. Alături de copii, au fost instructori din cadrul Asociației, voluntari si îndrumatori din cadrul Muzeului. Lumina și culoarea au fost principalii noștri aliați și am încercat să le captăm în micile noastre obiecte artistice. A fost totodata un prilej de a vorbi cu copiii despre importanța si semnificația sărbătorilor pascale.
Dupa desfașurarea atelierelor, copiii si invitații au beneficiat de un tur gratuit in cadrul Muzeului, cu explicații care au imbogatit cunoștințele vizitatorilor.

Mulțumim partenerului nostru, Muzeul Național de Istorie a României, pentru implicare și ne dorim ca acest eveniment să deschidă o colaborare durabilă, în domeniul educației copiilor proveniți din medii dezavantajate.

Despre Asociația Fluens

Asociația Fluens derulează înca din anul 2013 proiecte prin care sprijină copiii vulnerabili, fie proveniți din centre de plasament, fie din familii sarace. Sute de copii au beneficiat până în prezent de suportul organizației, principalele proiecte pe care le derulam pentru copii  desfășurându-se în cadrul Centrului Multifuncțional Viata Independenta, deschis de Asociația Fluens în anul 2016. In cadrul  acestor proiecte sunt implementate activități educaționale, activități de dezvoltare a abilităților de viață independentă, activități de consiliere psihologică si psihoterapie, consiliere vocaționala si susținerea financiara a tinerilor care doresc sa acceseze cursuri corespunzatoare intereselor lor, suport pentru familii sărace.

Pentru copiii interesați de învățătură, dezvoltăm un  program educational complex, prin care ne propunem sa creștem șansele acestora la oportunități de educație si formare, de valorificare a înclinațiilor si talentului. Derulam totodata proiecte dedicate vârstnicilor din camine de stat și organizăm cursuri acreditate de Ministerul Muncii și Ministerul Educației.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.