Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Conferința Națională “Let`s Do It, Romania!” a reunit reprezentanți ai județelor țării la Covasna

0

În weekend-ul 23-24 martie, Hotelul Bradul din Covasna a fost gazda conferinței naționale Let’s Do It, Romania!”. Scopul evenimentului a fost de a pregăti cea mai importantă inițiativă a organizației – Ziua de Curățenie Națională 2018. La eveniment au participat coordonatorii județeni Let’s Do It, Romania!, echipa centrală și reprezentanți ai partenerilor strategici din mediul ONG (Consiliul Tineretului din România, JCI România, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, Cercetașii României, Consiliul Național al Elevilor) .

Peste 60 de membri din toate județele au luat parte la acestă conferință, organizată cu sprijinul Compartimentului Tineret/Tabere al Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Covasna cu sprijinul Asociația de Dezvoltare Intercomunitară SIMD Covasna.

Este întotdeauna o mare bucurie să ne întâlnim cu colegii noștri din toate colțurile țării pentru a-i cunoaște pe cei mai noi, a împărtăși din ce am învățat cu cei mai vechi, a ne oferi inspirație unii altora. Plecăm plini de entuziasm, pentru că facem cu toții parte din cea mai mare mișcare socială din România, dintr-o cauză dedicată naturii, al cărui spirit se păstrează viu de 8 ani deja. Pregătiti-vă, punem la cale o mare surpriză! au declarat reprezentanții Let’s Do It, Romania!”.

 Invitaţia de parteneriat strategic lansată de “Let’s Do It, Romania!” reprezintă o mare onoare, în acelaşi timp însă este şi o confirmare importantă a faptului că ne facem bine datoria. Autorităţile locale, firmele care gestionează serviciile publice de salubrizare a deșeurilor şi asociaţia noastră derulează o activitate concertată ale cărei rezultate vorbesc de la sine. Pe când în ţară nu se aude altceva decât despre probleme nerezolvate în colectarea deşeurilor sau haosul din sistem, județul Covasna se situează în frunte privind managementul integrat al deşeurilor. Bineînţeles, nu pot să afirm că nu există probleme nesoluţionate, fiindcă au trecut doar cinci luni de când sistemul a fost pornit, dar în ciuda faptului că noi am fost ultimii care au început construirea sistemului, suntem pe locul al treilea, la nivel naţional, în clasamentul acelor unităţi la care sistemul funcţionează.” a declarat Ambrus József, Director ADI SIMD Covasna.

Rețeaua națională Let’s Do It, Romania! numără în prezent 37 de județe si peste 100 de membri Echipa Let’s Do It, Romania!” își propune ca, până la în 30 aprili să existe un reprezentant al inițiativei în fiecare județ. În acest moment, se caută parteneri locali pentru Alba, Hunedoara, Tulcea și Vâlcea și membri pentru echipele de organizare indeferent de județ și localitate. Contact: voluntar@letsdoitromania.ro

###

Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Din 2010 și până în prezent, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 1.400.000 de voluntari în acțiuni de curățenie națională și peste 50 000 de elevi și părinți în proiecte de educație ecologică.

Peste 430 de zone cu deșeuri au fost curățate prin intermediul aplicației „Let`s Do It, Romania!”, care a fost descărcată gratuit de aproximativ 8.300 de voluntari digitali. “Let`s Do It, Romania!“ este parte din comunitatea internațională “Let`s Do It, World!“.

http://www.letsdoitromania.ro / http://www.facebook.com/LetsDoItRO

Despre autor

avatar

„Let’s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare sociala din Romania, care isi propune curatarea deseurilor din arealele naturale intr-o singura zi. In cele 3 editii organizate pana in prezent, peste 600 000 de voluntari au participat in Ziua de Curatenie Nationala. Mai multe informatii pe www.letsdoitromania.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.