Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CharityGift.ro te invita la concert la ONGFest!

1

Dan Byron si Lu Cozma vor concerta in cadrul ONGFest, la invitatia CharityGift.ro

Dan Byron si Lu Cozma vor concerta in prima seara a ONGFest, la invitatia CharityGift.ro, primul magazin online in care toate produsele contin o donatie – un proiect de voluntariat. Concertul va avea loc in data de 7 mai, in parcul Unirii din Bucuresti, si este organizat cu ocazia ONGFest, cel mai de anvergura eveniment al sectorului neguvernamental din Romania – festival organizat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.
Dan Byron si Lu Cozma vor canta piese de pe albumele lor si cover surpriza. Artistii vor fi insotiti de Costin Oprea si 6FINGER, colegi din trupa byron.

„ONGFest este un festival al implicarii in comunitate, dar si un loc al distractiei, al dialogului si al diversitatii. Momentele cultural – artistice oferite de ONG-uri, majoritatea lor prin intermediul beneficiarilor, se desfasoara intr-un mod neconventional, atractiv si ajuta la crearea unei legaturi intre cetateni si organizatii, reusind sa transforme cauzele pentru care lupta fiecare ONG in activitati distractive, accesibile publicului larg.” spune Aurelia Grigore, PR Manager al Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

Programul zilelor ONGFest de anul acesta este impartit in doua: programul artistic si activitati organizate de participantii la eveniment.

In cadrul programului artistic participa si Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, beneficiar al proiectului CharityGift.ro, ce ofera un minunat spectacol de Cor intergenerational si de Dans Medieval. Si pasionatii de biciclism au un loc asigurat la ONGFest, unde se va da startul la Ciclopromenada nocturna. In ultima seara, va avea loc concertul de final ONGFest 2010 – invitati speciali: Formatia Hi-Q, prin intermediul Galei Societatii Civile.

Activitatile organizate de participantii la ONGFest includ: o expozitie si demonstratie de picturi si accesorii din pasta polimerica oferite de Asociatia BISMUN, concurs city-ralley “QUEST-iunea Bucuresti”, oferit de AEGEE Bucuresti, Teambuilding Haka& Maginga USR pe aleile Parcului Unirii, Atelierul Viitorului si Face painting la standul Chance For Life, Atelier de Pictura la standul Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei, dar si o demonstratie de jocuri interactive si pe perechi – Adam Abrahamsson, oferita de Interstudent Network Romania.

Incepand cu anul 1997, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile a organizat pentru prima data Targul Societatii Civile FAR – Fundatii si Asociatii din Romania, pentru a intampina nevoia organizatiilor neguvernamentale de a informa cetateanul despre societatea civila si despre sectorul nonprofit. Astfel a luat nastere FAR 1997 cu un numar de 100 de ONG si 6.000 de vizitatori in trei zile.

Despre Dan Byron si Lu Cozma:
Trupa byron si fondarul ei, Dan Byron, sunt participanti actiiv in viata proiectului de voluntariat CharityGift.ro. Lu Cozma este o cantareata de origine britanica, ce s-a mutat, in urma cu 2 ani, in Bucuresti, unde a continuat sa incante publicul si sa impresioneze artistii locali. Colaborarea dintre Dan si Lu a inceput o data cu lansarea celui de-al treilea material discografic al trupei byron, ‘A Kind Of Alchemy’. Ambii artisti sustin cauzele care sunt aproape, donandu-le o parte din vanzarile albumelor lor prin www.charitygift.ro.

Despre ONGFest:

In 2009, dupa 9 ani de absenta, FAR revine cu un concept nou, menit sa atraga informarea si implicarea cetatenilor – ONGFest, organizat in perioada 11 – 13 septembrie 2009. In cifre, ONGFest 2009 a insumat 200 de organizatii participante, 30.000 de vizitatori, 90 de ONG-uri implicate in agenda culturala, prilej cu care au fost organizate 5 seminarii tematice si 7 seminarii open space. La ONGFest 2009, au participat institutii publice, fundatii corporatiste, companii si donatori, cum ar fi: Camera Deputatilor – Relatia cu Societatea Civila, Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, Biroului de Informare al Consiliului Europei la Bucuresti, Fundatia Dinu Patriciu, Fundatia Sensiblu, A&D Pharma, Shelter Security etc.

Despre proiectul CharityGift.ro
CharityGift.ro este un proiect de voluntariat 100%, dedicat responsabilizarii individuale si sociale. Proiectul este mai mult decat un magazin online, este mai degraba o platforma pentru expunerea de produse din partea furnizorilor care astfel se angajeaza sa directioneze, partial sau in totalitate, contravaloarea acelor produse unor cauze sociale pe care aleg sa le sustina. Astfel, CharityGift.ro ofera ajutor financiar cauzelor umanitare si, in acelasi timp, acorda tuturor oamenilor posibilitatea de a-si exprima bunatatea mereu, nu doar in situatii extreme sau in preajma Sarbatorilor. Proiectul este sustinut pro bono de Andreea Marin Banica, de Rogalski Grigoriu Public Relations (oferind consultanta PR), de Balms&Asociatii (servicii de consultanta juridica), Graffino si Hanson Online Brand Communication (servicii de webdesign) si de X3 Studios prin Proiect 1000 (servicii de design pentru materialele de promovare).

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.