Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

TenarisSilcotub în parteneriat cu CJRAE Sălaj au lansat a treia ediție a programului “Motivați pentru Carieră” de care vor beneficia toți elevii de clasa a șaptea din Zalău și Jibou

0

Zalău, 28 februarie 2019– Aproape 800 de elevi din Zalău și Jibou vor avea șansa de a-și defini un parcurs școlar de succes odată cu lansarea, astăzi, la Zalău a celei de-a 3-a ediții a “Motivați pentru Carieră”, programul de consiliere vocațională inițiat și finanțat de TenarisSilcotub.

 

Lansat acum 3 ani, “Motivați pentru Carieră” a îndrumat peste 1200 de elevi aflați în ultimele clase de gimnaziu să aleagă cea mai bună opțiune în orientarea școlară și profesională. La finalul unei serii complexe de activități de consiliere vocațională, fiecare elev primește o diagramă a abilităților proprii pe baza căreia poate lua, conștient, o decizie privind pașii de urmat.

14 unități de învățământ sunt incluse în edița din 2019 a programului, extins pentru a include elevi din orașul Jibou. “Motivați pentru Carieră” reușește sa aibă ca beneficiari ai programului 35% din efectivul total de elevi de clasa a șaptea din județul Sălaj.

Derularea programului, o investiție de 170.000 de dolari realizată de TenarisSilcotub, este asigurată de 14 consilieri școlari.

“Am inițiat acest proiect în 2017 pornind de la dorința de a identifica competențele elevilor din comunitățile noastre. Programul oferă informații utile părinților și elevilor, dar și cadrelor didactice și autorităților locale. Rezultatele bune obținute ne confirmă că investiția este de interes și va avea efecte pe termen lung. Sperăm să existe și alte companii sau autorități locale dornice de a implementa această inițiativă în alte orașe din România”, spune președintele TenarisSilcotub Mihaela Popescu.

Potrivit Melaniei Gârdan, Directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Sălaj, partenerul de dezvoltare și implementare a proiectului, “Motivați pentru carieră” este unul dintre cele mai complexe programe  de consiliere vocațională din țară: “Încă din primul an de implementare ne-a oferit oportunitatea sa creăm puncte comune între toate părțile interesate de succesul pe termen lung al elevului, consilierul școlar având un rol definitoriu. De-a lungul celor 3 ani, satisfactiile profesionale ale echipei de proiect au fost susținute de feedback-ul primit de la elevi și părinți, beneficiarii direcți.”

Motivați pentru Carieră” este parte din strategia de dezvoltare sustenabilă a comunităților din Zalău, Călărași și Câmpina, în care TenarisSilcotub investește anual 1 milion de dolari și a cărui pilon este educația.

Despre TenarisSilcotub

TenarisSilcotub este lider în furnizarea de produse tubulare și servicii pentru industria energetică mondială, precum și pentru alte aplicații industriale. Cu o echipă de 1.900 de oameni în România, TenarisSilcotub are unități de producție la Zalău, Călărași și Câmpina. Prin programele de dezvoltare socială, compania investește constant în educație, sănătate, cultură și mediu.

fb.com/TenarisSilcotub

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.