Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Promenada pe malurile Somesului! Banci, pontoane si spatii verzi pentru clujeni!

0

Potrivit eurourbanism.ro „mai mulţi tineri arhitecţi au participat la un work-shop organizat de European School of Urbanism and Architecture, tema proiectului fiind transformarea malurilor Someşului, prin câteva idei simple care să poată fi puse în practică fără mari eforturi din partea municipalităţii.”

Studenţii din Cluj vor să transforme râul ce străbate oraşul într-un loc de promenadă. Tinerii arhitecţi au propus reînverzirea zonei,  montarea de bănci şi pontoane pentru a încuraja locuitorii oraşului să se bucure o plimbare pe malurile Someşului.

Cei 21 de tineri s-au plimbat două săptămâni pe malurile râului, încercând să găsească porţiuni care pot fi reamenajate. Ei au propus, acolo unde terenul permite, reînverzirea zonei şi montarea de bănci. În alte zone au propus mutarea balustradelor dincolo de spaţiul verde, direct pe marginea râului, pentru a facilita astfel accesul la malul Someşului. De asemenea, pe râu mai pot fi montate pontoane sau pot fi construite promenade de-a lungul apei. O idee îndrăzneaţă a fost aceea de a se monta un pod îngust de lemn, cu sprijin chiar pe zidul interior al râului, acolo unde malul este practic inaccesibil din cauza caselor construite chiar pe marginea lui. Studenţii au avut ca îndrumători patru profesori din Anglia, SUA, Norvegia şi România care le-au arătat cum şi-au repus parizienii sau londonezii în valoare râurile.”

(foto Florin Ghindă, 2009)

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.