Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Credit de 25.000 euro de la UE pentru someri?

0

Ai ajuns somer? Te poti apuca de afaceri cu 25.000 euro de la UE!

Credite de pana la 25.000 de euro pentru a-si infiinta propria afacere? Se pare ca acest proiect este propus de ministrii pentru protectia sociala din cadrul UE. Acest proiect vizeaza, evident si Romania! Banii disponibili pentru acest program sunt, pentru moment 100 de milioane de euro, dar poate sa fie extinsa la 500 de milioane de euro! De altfel, oficialii europeni se asteapta la peste 45.000 de solicitanti.

Dailybusiness.ro a scris despre acest proiect un articol din care redam si noi cateva cuvinte.

„Ministrii UE pentru protectie sociala si angajari au decis, luni, ca vor oferi somerilor credite de pana la 25.000 de euro pentru a-si infiinta propria afacere, proiect ce va fi valabil si in Romania. Firma va trebui sa aiba maxim 10 angajati si sa vina cu o idee buna de afaceri, potrivit anuntului facut de Comisia Europeana.

UE va pune initial la bataie 100 de milioane de euro, insa, in cazul in care vor fi multe solicitari, linia de finantare ar putea fi extinsa la 500 de milioane de euro. De altfel, oficialii europeni se asteapta la peste 45.000 de solicitanti. Pentru ca noua reglementare sa inceapa sa functioneze, fiecare stat membru urmeaza sa isi defineasca normele de aplicare.

Comisarul european pentru Protectie Sociala si Angajari, Laszlo Andor, a declarat luni ca facilitatea ii va ajuta pe cei care si-au pierdut slujbele in urma crizei economice si va incuraja activitatile de antreprenoriat. Imprumuturile vor fi acordate in urmatorii opt ani.

”Este important sa reactionam la criza in diverse moduri, iar acesta este unul dintre ele. Incercam sa oferim o oportunitate celor cu spirit antreprenorial, darcare nu au avut acces la finantare, celor care si-au pierdut slujbele sau care au iesit de pe bancile scolii”, a declarat comisarul european. ”Cred ca este important sa demonstram ca Uniunea Europeana vrea sa ii sprijine pe cei care sufera din cauza crizei”, a mai declarat Laszlo Andor.”

Continuarea aici.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.