Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Maternitatea din Deva le oferă bebelușilor cel mai bun start în viață

0

Prin implementarea Inițiativei UNICEF “Spital Prieten al Copilului”, Maternitatea din Deva le oferă bebelușilor cel mai bun start în viață 

Ca urmare a implementării Inițiativei UNICEF “Spital Prieten al Copilului” în Maternitatea Deva mămicile și bebelușii lor se bucură de condiții speciale, care le aduc o serie de beneficii pe termen lung. Astfel:

  • Bebelușii din Deva stau împreună cu mamele lor din primele momente de după naștere;
  • Alăptarea este promovată și încurajată și, prin aceasta, copiii primesc cel mai bun start în viață;
  • Personalul a dobândit abilități și informații suplimentare de a le sprijini pe mame să îşi hrănească şi să îşi îngrijească bebeluşii;
  • A crescut gradul de confort al mamelor şi copiilor, precum şi al mediului de lucru al personalului ca urmare a schimbării mobilierului;
  • Toate mamele care au născut de la începutul proiectului în maternitate au primit materiale educative;
  •     Pentru 10 saloane mamă-copil s-a achiziţionat şi montat mobilierul specific: noptiere, mase şi scaune, dulăpioare pentru medicamente. De aceste facilităţi beneficiază anual un număr de aproximativ 800 cupluri mamă-copil.

Aceste lucruri au fost posibile cu sprijinul companiilor Tomini Trading, SofMedica, Romtelecom şi Banca Românească care au donat fonduri în cadrului dineu privat organizat de UNICEF România, sub înaltul patronaj al Ambasadei Elene la Bucureşti. Acest eveniment a avut loc în decembrie 2011, cu ocazia vizitei în România a celebrei cântăreţe de origine greacă Nana Mouskouri, Ambasador al Bunăvoinței pentru UNICEF.

UNICEF şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii au lansat Inițiativa Spital Prieten al Copilului (ISPC) în anul 1991, într-un efort comun de a asigura că toate maternităţile devin centre de sprijinire a alăptării. Pentru a fi desemnată Spital Prieten al Copilului o maternitate trebuie să îndeplinească cei Zece Paşi pentru o alăptare de succes, condiţii care, toate, au rolul de a sprijini, promova şi proteja alăptarea. Astfel, copiii primesc cel mai bun start în viață.

16% dintre nou-născuţi pot fi salvaţi dacă toţi sunt alăptaţi din prima zi şi 22% dacă sunt alăptaţi în prima oră de viaţă. Un bebeluş mai mic de 6 luni, care NU este alăptat, are un risc de 10 ori mai mare de a deceda din cauza diareei comparativ cu un bebeluş alăptat exclusiv. De asemenea, copiilor alăptaţi le scad riscurile de a se îmbolnăvi în primul an de viaţă cu 50%. Totodată, un copil alăptat se va dezvolta mai bine psihic şi intelectual, iar coeficientul lui de inteligenţă poate fi mai mare chiar cu 8 puncte. Aceste puncte pot reprezenta diferenţa dintre un intelect normal şi unul deficitar.

maternitate

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.