Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

SIBIU: Google si creierul mondial la Astra Film Cinema

0

Cum se îndreaptă gigantul Google către un monopol amenințător asupra informației?
Google și creierul mondial la Astra Film Cinema

Cum încalcă planurile ambițioase ale gigantului Google drepturile de autor? Filmul Google şi creierul mondial, în regia lui Ben Lewis, este o incursiune în culisele celei mai puternice corporații din mediul online și va fi proiectat joi, 14 iulie, de la ora 19:00 la Astra Film Cinema – Piața Mică, nr. 11.

Google si creierul mondial

Filmul spune povestea celui mai grandios proiect conceput vreodată în mediul online – Google Books, cu dilemele și pericolele lui. În 2002, Google Inc. a început să scaneze milioane de cărţi cu intenţia de a crea o bibliotecă virtuală gigantică care să conţină absolut toate cărţile din lume. Dar peste jumătate din cărţile scanate erau protejate de legea drepturilor de autor, iar scriitori din întreaga lume au lansat o campanie pentru a opri proiectul, iar aceasta a culminat, în 2011, cu un proces într-un tribunal din New York.

Cei de la Google afirmă că scopul proiectului este cel de a crea o formă superioară de inteligenţă, anticipată de H.G. Wells în eseul său din 1937 „Brain World”, însă scepticii cred că, de fapt, intenţiile sunt altele. ”Faptul că Google tinde să dețină un monopol asupra tuturor acestor date, trebuie să ne pună pe gânduri. Informația înseamnă putere, iar puterea se poate transforma într-un pericol pentru noi toți” – Ben Lewis.

Prețul unui bilet este de 6 lei. Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecției. Mai multe informații la tel: 0751.166.516

Trailer: https://youtu.be/gMsJb1kRoPU
Un eveniment organizat de Astra Film, CNM Astra și Consiliul Județean Sibiu

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.