Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Concert acustic Vița de Vie la Școala de vară din Pitești

0

Centrul de Studii în Istorie Contemporană, în parteneriat cu Memorialul Închisoarea Pitești, organizează duminică 17 iulie, începând cu ora 19.00, un concert acustic al trupei Vița de Vie, la Teatrul Alexandru Davila (strada Victoriei, nr. 19), din Pitești.

Afis_A2_SDVP-2016-02

Concertul este programat în deschiderea Şcolii de Vară „Fenomenul Piteşti”, ajunsă în acest an la ediţia a V-a, și care cuprinde prelegeri ale unor personalităţi de prestigiu legate de fenomenul Piteşti, de represiune şi de rigorile regimului comunist.

Care este legătura dintre Școala de Vară „Fenomenul Piteşti” şi muzica trupei? Evenimentul porneşte de la ideea că libertatea pe care o avem astăzi trebuie apărată cunoscând suferinţele celor care s-au opus, într-o formă sau alta, dictaturii. Obiectivul nostru este să integrăm comunitatea din oraș în activităţile nostre şi ale partenerilor noştri, în vederea transmiterii valorilor şi creării unei conştiinţe a istoriei recente, în care rolul Piteștiului este foarte important. Spectatorii din Pitești, alături de participanții la Școala de Vară, vor beneficia de un concert extraordinar, care în mod cert le va demonstra cât de importantă este libertatea și de ce trebuie aceasta apărată.

Aniversând a cincea ediție a Școlii, ne dorim ca anul acesta să fie unul special, astfel că, pe lângă programul obișnuit pentru participanți, vom organiza și două evenimente dedicate comunității piteștene: concertul acustic al trupei Vița de Vie și proiecția în premieră a filmului documentar „Chuck Norris vs. Communism”. Cele două evenimente se vor desfășura la Teatrul „Alexandru Davila”, respectiv la Cinema Sebastian Papaiani, în centrul orașului Pitești.

Biletele pot fi achiziţionate prin rețeaua Eventim, dar și de la Memorialul Închisoarea Pitești (într-un număr limitat). Prețul unui bilet este de 30 RON.

Parteneri strategici: Consiliul Județean Argeș, Teatrul Alexandru Davila Pitești, AIESEC Pitești
Parteneri media: Observator cultural, România Pozitivă, ePitești, Antena 1 Pitești

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.