Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

12 canadieni celebrează la Dezmir Ziua Mondială a Locuirii

0
În această săptămână, de luni, 1 octombrie, până vineri, 5 octombrie 2012, echipa internaţională Susan Faulkner, formată din 12 voluntari canadieni, vor continua lucrările la noua locuinţă a familiei Adrian şi Ancuţa V., de pe şantierul Habitat Cluj din satul Dezmir, judeţul Cluj. 

Membrii echipei Susan Faulkner, cu vârste cuprinse între 32 şi 67 de ani, au venit prin programul internaţional de voluntariat al Habitat for Humanity – Global Village. Ei s-au cunoscut doar la formarea acestei echipe, fiecare provenind dintr-un alt mediu şi având altă meserie, fie funcţionar public, pompier, contabil sau poliţist.

Liderul echipei Susan Faulkner a fost implicată şi în alte două proiecte Habitat for Humanity, în calitate de voluntar. Anul trecut a făcut voluntariat în cadrul unui proiect implementat de Habitat for Humanity Beiuş. Înainte de proiectul din Beiuş, a mai fost implicată şi într-un proiect de Habitat for Humanity Guatemala. Acum este pentru a doua oară în România şi este sigură că această experienţă nu va fi ultima, fiind extrem de ataşată de misiunea Habitat for Humanity.

Entuziasmul este trăsătura distinctă a echipei Susan Faulkner. Rachelle Cormier, unul din membrii echipei a declarat: „Fiind canadieni, cei mai mulţi dintre noi suntem binecuvântaţi cu atât de multe. Zilnic suntem înconjuraţi de lucruri pe care le acceptăm de parcă ni se cuvin, de exemplu: mâncare, apă, curent şi cel mai important condiţii decente şi sănătoase de locuire. Eu ma simt fericit că beneficiez de atâtea lucruri şi vreau să ajut şi alţi oameni mai puţin norocoşi. Au trecut aproape doi ani de când am început să iau în considerare ideea de a lucra într-o altă ţară alături de Habitat for Humanity. Sunt foarte entuziasmat că am făcut această călătorie în calitate de voluntar, fiind prima, în care voi putea pune umărul la construirea unei locuinţe. În acelaşi timp, voi putea experimenta o cultură pe care nu aş putea s-o cunosc printr-o călătorie obişnuită.”

Cei 12 canadieni vor contribui cu 480 de ore de voluntariat la locuinţa familiei V. În cele cinci zile efective de muncă,i vor lucra la montarea polistirenului şi aplicarea primului strat de tencuială pe exterior, iar pe interior vor lucra la montarea rigipsului şi a vatei minerale.

Echipa Susan Faulkner va celebra azi pe şantierul de la Dezmir „Ziua Mondială a Locuirii”, care se sărbătoreşte anual în prima zi de luni a lunii octombrie. Declarată de Sistemul Organizației Națiunilor Unite, „Ziua Mondială a Locuirii” are rolul de a consemna faptul că locuirea în condiţii decente este un drept, precum şi faptul că oamenii au o responsabilitatea colectivă în ceea ce priveşte viitorul locuirii.

Habitat Cluj a demarat proiectul „Primii paşi spre ACASĂ!” în aprilie 2012. Până în acest moment noua casă este construită în proporţie de 50%. La construcţia acestei locuinţe au contribuit cinci echipe internaţionale din Norvegia, Irlanda de Nord, Marea Britanie, SUA, o echipă ai cărei membri au provenit din şapte ţări europene şi o echipă naţională de la compania Lafarge România. Până la sfârşitul acestei săptămâni se doreşte ca locuinţa să fie finalizată în proporţie de 55%.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.