Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

1 300 000 de persoane informate despre abandonul şcolar şi părăsirea timpurie a şcolii

0

Fundaţia Română pentru Copii, Comunitate şi Familie (FRCCF) organizează joi, 6 septembrie 2012, ora 11:00, la sediul FRCCF, aflat pe str. René Descartes, nr 6, în sala 6 (parter), o conferinţă de presă, în cadrul căreia se va lansa campania de informare şi conştientizare din cadrul proiectului „Vreau să termin şcoala şi eu!”.

Evenimentul are drept scop lansarea campaniei de informare şi conştientizare, adresată în principal copiilor, părinţilor, autorităţilor publice şi cadrelor didactice. Campania va fi derulată atât în mediul online, la nivel naţional, cât şi outdoor, la nivel regional, în nouă judeţe: Cluj, Bihor, Timiş, Arad, Hunedoara, Alba, Maramureş, Satu Mare şi Bistriţa. Din aceste judeţe, sunt vizate 20 de oraşe şi 120 de comune, pentru campania outdoor, pe când pentru cea online, 2 500 de comune.

Scopul campaniei organizate în cadrul proiectului este cel de informare şi conştientizare cu privire la prevenirea, reducerea sau corectarea abandonului şcolar şi a părăsirii timpurii a şcolii. Materialele campaniei pun accent pe importanţa educaţiei în viaţa unei persoane şi motivele pentru care un copil trebuie să meargă la şcoală şi/sau într-unul din cele şapte centre ale FRCCF.

Proiectul derulat de FRCCF îşi propune să prevină abandonul şcolar şi să menţină în şcoală 400 de copii din clasele I – VIII. Acesta este cofinanţat de Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane şi se desfăşoară în patru judeţe: Alba, Bihor, Cluj şi Satu Mare, unde FRCCF are şapte centre comunitare. „Vreau să termin şcoala şi eu!” se va încheia la data de 30 septembrie 2012, iar valoarea totală a acestuia este de 8.960.018 de lei. Partenerii proiectului sunt Inspectoratele Şcolare Judeţene Alba, Cluj, Bihor, Satu Mare şi Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii Babeş- Bolyai.

La conferinţa de presă vor participa: Daniel Lupean, Director General Reset Media; Amalia Gurzău, inspector educaţie permanentă Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, Voichiţa Bondor, inspector Serviciul Protecţia copilului, familiei şi dezvoltare comunitară şi Mihai Roşca, director executiv FRCCF.

FRCCF este o organizaţie neguvernamentală care îşi desfăşoară activitatea în domeniul protecţiei drepturilor copilului din 1997 şi are ca misiune sprijinirea copiilor vulnerabili şi marginalizaţi, pentru ca aceştia să crească într-un mediu familial protector, să beneficieze de educaţie şi de serviciile medicale de care au nevoie. 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.