Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Voluntarii Xerox România au participat din nou la acţiunile verzi din cadrul mişcării „Plantăm fapte bune în România”

0

 Peste 20 de voluntari ai Xerox România au participat sâmbătă, 16 iunie, la activităţile de întreţinere a copacilor plantaţi tot de ei anul trecut, în localitatea Armăşeşti din judeţul Ialomiţa, la mişcarea naţională de împădurire „Plantăm Fapte Bune în România.

Sâmbăta trecută, voluntarii Xerox România au îngrijit parcela de 1 hectar pe care plantaseră în octombrie 2011 peste 800 de puieţi de plop alb. Organizatorii „Plantăm fapte bune în România“ şi voluntarii au realizat sâmbătă acţiuni de întreţinere a copacilor pe un teren de 6 hectare în localitatea Armăşeşti, aflat în domeniul public al consiliului local.

Ca şi anul trecut, în toamnă, pe lângă programul de voluntariat, Xerox s-a asigurat că toate documentele necesare programului sunt „verzi“: acestea au fost tipărite cu ajutorul multifuncţionalelor Xerox, pe hârtie reciclată şi suporturi speciale de imprimare Xerox.

„Anul trecut am adoptat o parcelă din viitoarea pădure aflată în localitatea Armăşeşti, iar acum am participat ca voluntari la îngrijirea copacilor. Ne propunem să avem grijă în continuare de copacii pe care i-am plantat”, afirmă Ioana Bulat, PR Manager Xerox România. „Pentru noi, această acţiune a fost un team building mai altfel, unul verde, neconvenţional, prin care am avut ocazia să susţinem valorile noastre de zi cu zi – privind reducerea impactului asupra mediulului – şi în alt mod decât cel “clasic”: prin produsele şi serviciile noastre de management al documentelor şi al proceselor de business.”

Xerox este una dintre primele companii din lume care au adoptat o atitudine verde. Compania utilizează consumabile ecologice şi desfăşoară o gamă largă de procese şi activităţi de protecţie a mediului. Aceasta deţine în portofoliu o gamă completă de hârtie reciclabilă pentru copiatoare Recycled, Recycled+ (produsă 100% din materiale reciclate), Recycled Supreme (produsă 80% din materiale reciclate) şi hârtia colorată Recycled Symphony şi Colotech+ Recycled, special creată pentru imprimarea digitală color. Şi echipamentele Xerox au un impact scăzut asupra mediului înconjurător, prin utilizarea unor tehnologii moderne, ce reduc semnificativ consumul de energie şi hârtie. Seria de echipamente ColorQube 9200, care are la bază  tehnologia cu cerneală solidă, reduce costurile de tipar cu până la 62%, dar şi impactul asupra mediului cu până la 90%. 

Totodată, Xerox România deţine certificarea ISO 14001, standard ce se constituie ca un ansamblu de procese şi cerinţe referitoare la protecţia mediului şi a sistemelor de management aferente.

Despre Xerox România

Xerox România este subsidiară a companiei Xerox, având o activitate pe piaţa locală de 40 de ani. Compania oferă servicii complete de management al documentelor pentru clienţii săi, asigurând un set de beneficii precum reducerea costurilor, preluarea riscurilor de către Xerox şi optimizarea proceselor de business care includ documente. Alături de cei 5 distribuitori, 24 de concesionari şi peste 200 de reselleri autorizaţi, Xerox România oferă atât companiilor, cât şi clienţilor individuali soluţii, echipamente şi media de tipărire pentru administrarea eficientă a documentelor.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.xerox.ro şi pagina noastră de Facebook www.facebook.com/XeroxRomania.

Despre „Plantăm fapte bune în România

„Plantăm fapte bune în România” este o iniţiativă a societăţii civile tinere din România, bazată pe voluntariat şi este programată a se derula pe o perioadă de 5 – 7 ani. Iniţiativa constă în acţiuni de conştientizare, cartografiere şi plantare pe terenuri care în prezent nu sunt incluse în fondul forestier, monitorizarea plantărilor şi efectuarea de lucrări de întreţinere până la reuşita finală. De anul trecut, „Plantăm fapte bune în România” a mobilizat 3800 de voluntari, cu ajutorul cărora au fost plantaţi peste 66.200 de copaci, pe 29 hectare de teren. Reprezentantul legal al mişcării este Asociaţia EcoAssist, cea care a adus şi în ţară a reprezentat prima campanie „Let’s Do It, Romania!”. Demersurile „Plantăm fapte bune în România” au fost recent răsplătite cu Premiul I la categoria „Protecţia mediului” din cadrul competiţiei Gala Societăţii Civile.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.