Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

O scară de bloc vechi din București a fost reamenajată ca să pună în valoare moștenirea culturală și istorică locală!

0

Vernisajul Scării de Bloc B, din I.C. Brătianu 44, București

Avem plăcerea să inaugurăm redecorarea scării de bloc din strada I.C. Brătianu nr. 44 din București. „Vernisajul” are loc miercuri, 20 iunie 2012 la ora 19.00.

Inițiativa face parte din proiectul pilot „Remodelarea spațiului comun la bloc”, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Scopul proiectului este promovarea unui model inovativ de reamenajare a spaţiilor de folosinţă în comun din scările blocurilor vechi, care să pună în valoare moștenirea culturală și istorică locală.

Proiectul a oferit șansa bucureștenilor care locuiesc la bloc să aplice pentru un concurs dedicat, cu scopul de a redecora tematic spațiul locativ. A fost aleasă o temă cultural-istorică care să scoată la lumină memoria cartierului și să aducă în atenția publicului valorile spirituale și materiale ascunse de blocurile construite în perioada comunismului.

Câștigătorii concursului au fost locatarii din str. I.C. Brătianu nr. 44, scara B, aflată în prelungirea străzii Covaci, în zona Centrului Vechi din București. Clădirea a fost construită, în anii 60, în perioada lui Gheorghe Gheorghiu Dej și este un exemplu tipic de edificiu comunist construit după război. Acest veritabil paravan a ascuns privirii, timp de 60 de ani, valoarea și farmecul centrului istoric: străzile negustorilor, Curtea Domnească (unde, pentru prima dată, a fost atestată cetatea Bucureștilor – Vlad Țepeș, 1459), clădiri pitorești din secolul al XIX-lea și numeroase biserici, dintre care se remarcă Biserica Sf. Anton, cel mai vechi lăcaş de cult din Bucureşti (1554).

Timp de 4 săptămâni, interiorul scării de bloc a fost parțial reamenajat, fiind transformat dintr-un spațiu impersonal, gri și anost într-un spațiu nou și primitor, stilizat cu elemente estetice care te îmbie să redescoperi istoria zonei. Puteți urmări jurnalul fotografic al lucrărilor pe facebook.com/ScaradeblocDesign.

În faza următoare, proiectul își propune realizarea unui ghid online și a unor materiale foto-video, privind dinamica reamenajării, adresate celor care locuiesc la bloc. Acestea oferă informaţii și soluții simple și originale de reamenajare a spațiilor locative puțin costisitoare ce pot fi un punct de reper pentru cei interesați. O bază de date cu artişti şi designeri de interior, disponibilă online, va fi de asemenea accesibilă.

Vă așteptăm cu multă plăcere la deschidere, miercuri, 20 iunie 2012 la ora 19.00, in holul scării B, str I.C. Bratianu nr 44 (punct de reper Hanul lui Manuc)

Link-ul către proiect aici .

Alte detalii pe www.scaradebloc.ro, facebook.com/ScaradeblocDesign

Proiectul „Remodelarea spațiului comun la bloc” este un proiect apolitic și cultural.

Proiect finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Parteneri: Universitatea Națională de Arte București, Federația Asociațiilor de Proprietari din România

Parteneri media: RFI Romania, Modernism.ro, Zeppelin Magazine, calendarevenimente.ro, RomaniaPozitiva.ro, DecosiEco.ro, BeWhere!

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.