Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Vocea lui Matei, un copil de 9 ani „Duminica in care am salvat planeta”

0

Vocea lui Matei – Duminica in care am salvat planeta

O nuvela ilustrata pentru copilul din tine!

Salutari tuturor, va spune Matei, un copil de 9 ani din Bucuresti, care s-a chinuit o duminica intreaga sa compuna un referat cu mesajul “Salvati Planeta”. Voi v-ati “pierdut” vreodata duminica in casa, scriind compuneri, in timp ce prietenii vostri se distrau in spatele blocului? Cred ca da… Mai ales daca parintii vostri stiau ca aveti teme de facut pentru saptamana care urmeaza. La fel a patit si Matei. I-a fost foarte greu sa se concentreze, insa intr-un final, a reusit sa scrie referatul. Si in plus de asta, nu l-a copiat de pe internet, la fel cum facuse cu alte ocazii. A gandit singur structura lui si a reusit sa isi expuna propriile pareri.

Cartea Vocea lui Matei – Duminica in care am salvat planeta este o nuvela ilustrata, plina de umor. Vocea lui Matei este de asemenea o carte de educatie ecologica (in special), dezvoltare personala si sporirea increderii in sine a copiilor (in general).

– educatie ecologica – cartea contine 27 de modalitati (+explicatii) prin care orice om (copil) poate ajuta mediul inconjurator

– dezvoltare personala – Matei, personajul principal din carte, un elev de 9 ani, este nevoit sa scrie o compunere pentru la scoala, despre ecologie. Avand in vedere faptul ca nu stie ce anume sa scrie, Matei este convins de vocea lui interioara sa se documenteze pe internet, apoi sa dezvolte punctele esentiale si sa scrie astfel compunerea din punctul lui de vedere – NU COPY/PASTE!

– sporirea increderii in sine – reusind sa scrie compunerea si sa evite toate impedimentele (lenea, sora lui, pisica sau prietenii care tocmai au iesit afara la fotbal), Matei prinde incredere in fortele proprii si este pregatit (bucuros chiar) sa citeasca compunerea in fata clasei. Este constient ca daca o sa le placa colegilor, atunci va aplica aceeasi strategie si la compunerile urmatoare.

Cartea contine o multime de ilustratii, in genul benzilor desenate. Caricaturile si comics-urile ajuta copiii sa inteleaga mai bine mesajul cartii si accentueaza in multe cazuri comicul situatiilor sau al limbajului.

Simultan cu lansarea cartii, Matei a taiat panglica website-ului oficial: vocealuimatei.ro. Aici copiii (si nu numai) pot gasi detalii legate de carte, Articole despre ecologie si salvarea mediului inconjurator, Concursuri, Jocuri pentru Copii, Ateliere de desen, Ateliere Hand Made si bineinteles un blog personal, unde Matei va fi in permanenta in contact cu publicul.

Si cum orice personaj dintr-o carte pentru copii nu este personaj adevarat daca nu are cont de facebook, youtube sau twitter, Matei s-a gandit din timp la acest aspect si a rezolvat problema.

Il puteti gasi aici: facebook.com/VoceaLuiMatei, twitter.com/VoceaLuiMatei, youtube.com/user/VoceaLuiMatei.

Inainte de a multumi partenerilor nostri media, va invitam sa ne vizitati online la adresele mentionate anterior si sa fiti atenti la concursurile pe care le vom lansa cat de curand. Veti avea ocazia sa castigati cartea Vocea lui Matei – Duminica in care am salvat planeta, cu autograful lui Matei! Bafta!

Le multumim partenerilor nostri media pentru sprijinul acordat in sustinerea proiectului Vocea lui Matei:

Itsy Bitsy, 220.ro, Green Bee, Tpu.ro, Zibo.ro, Mai Mult Verde, HotNews, Copilul.ro, Greenly, Metropotam, Cutezatorii, Zile si Nopti, 4Arte, Radio Trinitas, Bebenou.ro, Mamica Urbana, Ecofrecventa, Romania Pozitiva, Cutiuta Fermecata, Biblioteca Metropolitana – Filiala pentru Copii si Tineret Ion Creanga, Travel Kids, Copii Geniali, 121.ro, Bone si Menajere, Welcome2Cluj, ArtActMagazine, Ziare.com

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.