Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

19.600 de tineri din ţară au devenit agenţi ai Patrulei de Reciclare!

0

Peste 19.600 de tineri și 650 unități de învățământ din București și 25 de județe s-au înscris la ediția 2012 – 2013 a Patrulei de Reciclare, programul educațional de protectie a mediului, centrat pe colectarea si reciclarea deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), desfășurat de Asociația Română pentru Reciclare RoRec în parteneriat cu Primăriile și Inspectoratele Școlare Județene.

Județele unde s-au înscris 30 de instituții de învățământ, numărul maxim acceptat în program, sunt: Botoșani, Constanta, Iași, Olt, Suceava și Timiș. Situația înscrierilor în celelalte județe este: București și Ilfov (39), Gorj (29), Teleorman (29), Călărași (27), Brașov (26), Dolj (24), Vrancea (24), Harghita (23), Giurgiu (23), Bistrița-Năsăud (22), Prahova (22), Argeș (20), Sibiu (19), Tulcea (19), Hunedoara (18), Vâlcea (18), Caraș-Severin (14), Dâmbovița (13), Mehedinți (13), Sălaj (9).

Sub îndrumarea profesorilor coordonatori ai Patrulei din fiecare unitate de învățământ participantă, copii și elevii vor începe să-și informeze și să-și educe familiile, prietenii și vecinii pentru a-i ajuta să conștientizeze riscurile și impactul negativ al DEEE asupra mediului înconjurător și pentru a încuraja obiceiul debarasării responsabile a acestor deșeuri în comunitățile din care fac parte.

În perioada imediat următoare, profesorii coordonatori și agenții Patrulelor de reciclare vor primi de la Asociația Română pentru Reciclare RoRec materialele care vor sta la baza activităților lor: ghidul de implementare a programului, broșuri educative, pliante și flyere informative, afișe. De asemenea, Asociația RoRec va instala, în fiecare unitate de învățământ, containere de colectare pentru 3 categorii de DEEE: aparate electrice de mici dimensiuni, becuri/neoane și baterii/acumulatori.

Fiecare agent al Patrulei de reciclare are responsabilitatea de a colecta minimum 4 kg DEEE până la 15 mai 2013. La finalul ediției, organizatorii vor evalua activitățile și proiectele raportate și vor premia câștigătorii la nivel județean și național: profesorii coordonatori cei mai activi, Patrulele care vor colecta cele mai mari cantități de DEEE și cea mai inspirată propunere de mascotă a programului.

Patrula de reciclare mobilizează mii de tineri din țară să își asume rolul de modele și promotori ai comportamentului responsabil față de mediu și față de societate și să contribuie semnificativ la atingerea obiectivelor de colectare a deșeurilor electrice pe care ni le impun normele Uniunii Europene, anume de 4 kg DEEE/locuitor, anual.

Evoluția programului poate fi urmărită și pe site-ul Asociației Române pentru Reciclare RoRec www.rorec.ro/patrula-de-reciclare și pagina Facebook a proiectului: www.facebook.com/patruladereciclare.

***

Asociaţia Română pentru Reciclare – RoRec este o organizaţie colectivă non-profit având ca membri fondatori zece dintre cei mai cunoscuţi producători europeni de electrocasnice cu activitate în România. Misiunea RoRec este de a contribui activ la realizarea obiectivelor europene pentru conservarea, protecţia şi îmbunătăţirea calităţii mediului înconjurător şi a sănătăţii umane, pentru utilizarea raţională a resurselor naturale, prin servicii complete de gestionare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice şi implicit prin reintroducerea în sectorul economic de materii prime.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.