Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Transforma o unitate militara de 100.000 mp in asezamant social pentru copii si batrani

0

Paula Seling

concertează pentru

UNITATE  ÎNTRE GENERAŢII

 

Afis-Paula-final-webFundaţia Sfântul Sava de la Buzău, alături de Fundaţia Phoenix,  organizează miercuri, 12 iunie 2013, ora 19.00, la Teatru Odeon,  un concert caritabil susţinut de Paula Seling.

Evenimentul va marca lansarea campaniei umanitare „Unitate între generaţii”,proiect ce îşi propune ridicarea unui centru social, Savaliada, destinat mai multor categorii de persoane aflate în dificultate, într-o fostă unitate militară abandonată din localitatea Baba Ana, jud. Buzău.

„Cred că lecţia minunată pe care o învăţ mereu când mă alătur unor proiecte de acest fel este că într-o lume a egocentrismului cultivat asiduu pe toate căile posibile, descopăr iar şi iar că mai există oameni care se încăpăţânează să rămână ataşati de valorile profund creştine şi să se identifice cu statutul de OM”, mărturiseşte Paula Seling.

Centrul social Savaliada, inspirat după modelul aşezămintelor filantropice ale Sf Vasile cel Mare, va deveni primul aşezământ din ţară care va oferi şansa mai multor categorii de persoane defavorizate să să convieţuiască laolaltă, redându-le speranţa şi dreptul la un trai mai bun. Astfel, mame cu copii, bâtrâne şi bâtrâni singuri sau abandonaţi de familii  vor putea găsi aici adăpost, hrană, servicii de îngrijire şi asistenţă medicală pentru bătrâni, socializare, consiliere socială, consiliere religioasă. În acest sens, vor fi amenajate spaţii pentru desfăşurarea mai multor tipuri de activitaţi, cum ar fi: sala de activităţi didactice pentru copii, amfiteatru pentru acţiuni culturale, teren de sport, o capela.

 „Pentru acest proiect curajos avem năzuinţe mari: ne dorim ca, în timp, Savaliada să se autosuţină. În acest sens, ne-am propus să înfiinţămo microferma agricolă, unde vom cultiva legume, vom înfiinţa o ciupercărie, un solar, un iaz cu peşte şi ateliere de artă populară. Dar toate acestea vor fi posibile doar împreună! Nu trebuie să aşteptăm salvarea de altundeva, fiecare dintre noi putem schimba lumea prin exemplu personal şi prin stăruinţa de a lucra Binele”, a declarat Părintele Prof. Dr. Mihail Milea, preşedintele Fundaţiei Sf. Sava de la Buzău.

P1580354

Despre Fundaţia Sf Sava de la Buzău

Fundaţia Sf Sava de la Buzău este o organizaţie nonprofit care, de peste 20 de ani, oferă sprijin oamenilor în nevoie din 3 judeţe: Buzău, Prahova, Tulcea, precum şi din Republica Moldova. Activitatea fundaţiei este derulată, în principal, de voluntari. Cu un număr anual de peste 2000 de beneficiari, Fundaţia Sfântul Sava de la Buzău oferă servicii acreditate şi sprijin copiilor din familii defavorizate, femeilor victime ale violenţei domestice, tinerilor proveniţi din orfelinate, bătrânilor singuri sau abandonaţi de familie, persoanelor bolnave, şomerilor şamd. Printre proiectele dezvoltate de Fundaţia Sfântul Sava, amintim: Cantina socială în cadrul căreia, de 20 ani, peste 100 de persoane beneficiază zilnic de o masă caldă; cele 3 aşezăminte pentru bătrâni din localităţile Câmpeni, Pietroasele şi Năieni; un Centru de zi pentru copii; Campusul pentru copii de la Bisoca; Şcoala de arte şi meserii pentru tinerii proveniţi din centre de plasament; Centrul de urgenţă ‘’Violenţa în familie’’; Microferma agricolă Sf Sava, Tabăra pentru tineri de la Maliuc şi lista ramâne deschisă.

Fondatorul şi preşedintele fundaţiei este Părintele Prof. Dr. Mihail Milea, preot paroh la Catedrala Sfântul Sava de la Buzău, care pe lângă slujirea preoţească împlineşte, în paralel, mai multe slujiri, precum cea filantropică, didactică şi publicistică. 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.