Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Provident Financial România susține extinderea proiectului “Recicleta – ECOmunitatea ta!”

0

Ştiaţi că din totalul deșeurilor care ajung la groapa de gunoi, doar 1%1 ajung la reciclat? Cum putem rezolva acest aspect într-un mod cât mai practic? Provident Financial România susţine extinderea primei iniţiative de colectare selectivă a hârtiei direct din scara de bloc a unui ONG prin proiectul “Recicleta – ECOmunitatea ta!”. Proiectul este iniţiat şi coordonat, din septembrie 2012, de ViitorPlus – asociaţia pentru dezvoltare durabilă, cu susținerea Provident, în colaborare cu S.C. Supercom S.A. şi Primăria sectorului 2.

Astfel, pe data de 15 iunie, între orele 10:00-19:00, ViitorPlus și Provident vor organiza, în Parcul Circului, un eveniment, în cadrul căruia participanții vor putea primi informații despre colectarea separată a hârtiei și metodele de înscriere a scărilor de bloc în acest program. În cadrul acestui eveniment, copiii și adulții vor putea învăța, prin jocuri interactive, despre reciclare.

“Problema protecției mediului înconjurător devine din ce în ce mai importantă, atât pentru mediul de afaceri, cât și pentru autorități, ONG-uri, mass-media și cetățeni. Însă, în România, una dintre cele mai importante probleme o reprezintă lipsa unui sistem de colectare separată aproape de cetățean (infrastructura necesară) și, pentru a închide bucla, a unui proces de descurajare a comportamentului iresponsabil”, a declarat Romina Roșu, CSR Coordinator al Provident Financial România.

 

Cu această ocazie, “Recicleta – ECOmunitatea ta!” se extinde în alte 25 de scări de bloc. Procesul de înscriere este încă deschis, alte cinci scări de bloc din zona Bucur Obor se mai pot alătura programului.
În 2012 au fost reciclate peste cinci tone de hârtie din 33 de scări de bloc, din zona Bucur Obor a capitalei, fiecare tonă reciclată salvând de la tăiere 17 arbori maturi2.

„Felicitări pentru ceea ce faceți! Majoritatea oamenilor au, câteodată, idei bune și frumoase. Din păcate, ele nu ajung să fie puse în practică deoarece ar fi nevoie de „cineva” care să aibă inițiativă și perseverență, pentru ca ideile să prindă contur. Vă multumim pentru că sunteți „cineva”. Acei „cineva” de care avem, cu toții, nevoie. Acțiunea voastră este laudabilă și noi apreciem munca și efortul pe care-l depuneți”, a declarat președinte Asociației de Proprietari Bloc 9, Str. Mașina de Pâine 22A, Sector 2.

1 Conform Eurostat – biroul de statistica al U.E., 2010, consultat la http://europa.eu
2 Informaţie apărută în anii 1970, într-un raport pentru Congresul American.

 

Transportul deşeurilor de hârtie se face cu cargo-triciclete, care nu poluează aerul şi sunt conduse de persoane cu probleme sociale cărora li se oferă, prin acest program, șansa de a lucra în condiții legale și decente.
În România, doar 1% dintre deşeurile municipale sunt colectate în vederea reciclării, deşi ţinta Uniunii Europene este de 50% până în 20203, în timp ce Germania înregistrează rate de colectare de 45%, Belgia – 40% sau Slovenia – 39%4.

Despre Provident Financial România
Provident Financial România este o instituție financiară nebancară înregistrată în Registrul General al Băncii Naționale a României și este parte a grupului britanic IPF, care are 2,5 milioane de clienţi în cinci ţări din Europa Centrală şi de Est, precum şi în Mexic. IPF este al doilea cel mai mare angajator britanic din Europa Centrală și de Est și este una dintre cele mai puternice 250 de companii internaţionale listate la Bursa din Londra.
În cei 6 ani de prezență pe piața locală, compania a investit în România peste 160 de milioane de euro, din care peste 600.000 de euro în programe de responsabilitate socială. Provident are acum peste 750 de angajați și colaborează cu peste 3.900 de agenți independenți în peste 60 de orașe din întreaga țară (www.provident.ro).

logo recicleta 2011
Despre ViitorPlus – asociaţia pentru dezvoltare durabilă

ViitorPlus este o organizaţie nonprofit care derulează din 2006 proiecte de împădurire, reciclare, educaţie şi conştientizare, producţie de confectii textile naturale, construcţie de colectoare solare şi dotare a unor obiective sociale cu sisteme de încălzire a apei menajare ce utilizează energia soarelui, proiecte ce contribuie la soluţionarea unor probleme sociale şi de mediu în diferite judeţe ale ţării precum, Constanţa, Călăraşi, Prahova, Ilfov, Salaj şi Teleorman sau în Bucureşti.

Printre cele mai cunoscute proiecte ale organizaţiei, care au primit premii în cadrul mai multor ediţii ale „Galei Societăţii Civile”, sunt „Adoptă un copac!”, „Atelierul de pânză”, „Recicleta” şi „Valea Teleajenului Ecomunitatea ta!”.
3

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.