Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sunt cautati 40 de voluntari pentru amenajarea curtii Ciresarilor

0

Asociatia Echipa Omenirii are nevoie de sprijinul a 40 de voluntari pentru amenajarea curtii Ciresarilor

Sambata 18 mai 2013 incepand cu ora 10,00 incepe amenajarea curtii centrului de plasament Ciresarii II . Proiectul „La treaba, ciresari!” este initiat de Asociatia Echipa Omenirii, organizatie ce sustine dezvoltarea acestei comunitati si educarea copiilor care traiesc acolo.

Pentru buna desfasurare a demersului, asociatia are nevoie de un numar de 40 de voluntari entuziasti si binevoitori, care sa ajute la lucrarile de sapatura, nivelare si amenajare a terenului. Pentru inscrierea in program, puteti trimite un email la adresa niculea_gabi@yahoo.com cu urmatoarele date: nume, varsta si date de contact (numar de telefon, adresa de email) pana joi, 16 mai 2013, ora 24.00. Veti primi un email de confirmare vineri, 17 mai.

Dintre detaliile organizatorice:
– activitatea va incepe la ora 10.00 si va dura pana la ora 17.00 cu o pauza de masa la pranz;
– dimineata se va servi cafea, ceai si apa. La pranz va fi o masa calda;
– persoanele implicate sunt rugate sa fie echipate pentru lucrari de gradinarit;
– in proiect vor fi implicati si cei 35 de copiii din centru;
– vremea se preconizeaza a fi excelenta;
– la centrul de plasament se poate ajunge cu tramvaiul 4, 8, 23 cu autobuzele 117, 139, 141;
– urmatoarea activitate – plantarea –  va fi in 25 mai 2013.
Centrul de Plasament Ciresarii este situat in Prelungirea Ferentari nr. 42, sector 5, Bucuresti si adaposteste un numar de 35 de copii in regim de urgenta. Centrul este amenajat in incinta unei foste scoli, cladirea si curtea aferente fiind date in folosinta Centrului prin Hotararea Consiliului Local nr.92/22.04.1999.

Proiect finantat de Fundatia pentru Parteneriat si MOL Romania.

Proiectul ”La treaba, ciresari!” este destinat copiilor din Centrul de Plasament Ciresarii2 si are ca obiectiv amenajarea curtii Centrului cu loc de joaca, perimetru de sport, spatiu verde si gradina de legume si fructe. Demersul are scopul de a-i invata pe cei 35 de copii cultivarea si ingrijirea legumelor, incurajand astfel dezvoltarea armonioasa, educatia pentru hrana naturala si un comportament ecologic fata de resursele naturale si plantele autohtone.

De asemenea proiectul promoveaza voluntariatul in comunitatea locala,  prin atragerea unui numar estimat de 40 de voluntari, care sa participe atat la executia amenajarii cat si la activitatile educative cu copiii. Despre proiectul „La treaba, ciresari!” puteti citi detalii aici.

image001 (1)

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.