Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ziua Internaţională a Muzeelor la Galati

0

 

Ziua Muzeelor 2013

      Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi sărbătoreşte, alături de muzeele din lumea întreagă, la 18 mai 2013, Ziua Internaţională a Muzeelor, eveniment  inaugurat de Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM) în anul 1977. Astfel, în acestă zi specială, intrarea în cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi va fi gratuită pentru toate categoriile de vârstă, în intervalul orar 10.00 – 18.00. Vizitatorii vor avea acces gratuit în cadrul următoarelor expoziţii: „Viaţa în pădure”, „Gândacii-uriaşii insectelor”, „Minerale şi cristale” precum şi expoziţia permanentă Acvariu. Deasemenea, publicul va putea urca pe Terasa de Observaţii Astronomice, unde vor avea loc observaţii astronomice de zi sau se vor putea delecta la un spectacol de Planetariu. Grădina Botanică îi aşteaptă pe toţi iubitorii de natură să se relaxeze într-un cadru plăcut şi liniştit.

Tema Zilei Internaţionale a Muzeelor ​​pentru anul ​​2013 este „Muzeele (memorie şi creativitate) = schimbare socială”. Una din funcţiile importante ale unui muzeu este aceea de a crea o legătură cu trecut şi de a se asigura că patrimoniul său ajunge la noile generaţii.

Muzeele au un potenţial unic în a aborda diferitele medii sociale şi în a se constitui într-un loc predilect pentru înţelegerea lor aprofundată într-o manieră interdisciplinară, ca şi în ceea ce priveşte sensibilizarea unor vaste mulţimi de oameni, din întreaga lume. ICOM susţine, în continuare, iniţiativele internaţionale, programele de parteneriat şi activităţile multilaterale, care se desfăşoară în toate muzeele care fac parte din Consiliu.

       Programul de vizitare a Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi pentru Ziua Internaţională a Muzeelor din data de 18 mai 2013 este în intervalul 10.00 – 18.00. Gratuitatea se aplică doar pentru expoziţiile proprii ale muzeului.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.