Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

România în 2022

0

România în 2022 Viziunea participanţilor la proiectul“Become a Leader!”

  Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România) a organizat proiectul “Become a Leader!”, în cadrul căruia au participat 11 studenți și care s-a finalizat cu redactarea lucrării intitulate „România în 2022“.

Aceasta sintetizează viziunea participanților privind o Românie mai prosperă şi mai dezvoltată decât cea din prezent și conține obiective concrete şi soluţii pentru ameliorarea sistemului de învăţământ, de sănătate sau cel al diplomaţiei şi relaţiilor internaţionale.

“Două săptămâni de “shadowing” la Dentons și UPC au însemnat posibilitatea de a face cunoștință cu companii la nivel real. Am întâlnit oameni care cred în puterea exemplului, au obiective comune și sunt dedicați misiunii de evoluție a companiei. Pentru mine ”Become a Leader!” a însemnat șansa de a-mi lărgi orizonturile de cunoaștere și de a vedea oportunități acolo unde nu m-aș fi gândit că ele există”, a declarat Monica Bota Moisin, intern la Dentons (fost Salans) şi UPC.

“Become a Leader!” s-a adresat studenţilor în anii terminali oferindu-le o imagine a parcursului profesional ca viitori lideri. Participanții la proiect au avut posibilitatea ca timp de două săptămâni să observe și să învețede la directori generali şi manageri cu experienţă din cadrul unor companii renumite din România, elemente ale proceselor de management, modalități concrete de lucru și mecanisme de luare a deciziilor.

„Proiectul“Become a Leader!a reprezentat o oportunitate atât pentru tinerii implicaţi, cât şi pentru companiile care au acceptat să-şi deschidă porţile pentru aceştia.Am avut ocazia să cunoaştem şi să îndrumăm profesional studenţi străluciţi care au demonstrat potenţialul liderilor de succes ai zilei de mâine. AmCham România își exprimă convingerea că acest proiect va deveni un exemplu de bună practică și pentru alte organizații ale mediului de afaceri, astfel încât tinerii dornici să facă performanță să poată avea o experiență profesională directă, la cele mai înalte standarde”, a declarat Bogdan Ion, membru al Consiliului Director al AmCham România și Country General Manager EY.

 

Proiectul a fost structurat astfel încât fiecare participant să petreacă o săptămână de „shadowing” în două companii și să participe la activităţi şi seminarii organizate de AmCham România. În timpul stagiului, participanții au beneficiat de o bursă de 500 de euro.

 

Proiectul a fost posibil datorită implicării active a membrilor AmCham România, în calitate de parteneri: PRAIS Corporate Communications, Citibank, Dentons (fost Salans), EY, Hewlett-Packard, General Electric, Intel Corporation, Microsoft, PwC, Oracle, Raiffeisen Bank, UPC, şi susținători: AchieveGlobal și Junior Achievement.

 

Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România) este cea mai importantă asociaţie profesională de afaceri cu o contribuţie semnificativă în procesul de consultare în privința legilor şi reglementărilor, cu efecte asupra mediului de afaceri din România. De-a lungul celor 20 de ani de activitate, AmCham România a rămas ferm angajată în facilitarea unui dialog deschis între autorităţi şi comunitatea de afaceri pe care o reprezintă. Expertiza membrilor AmCham România este oferită autorităţilor prin intermediul grupurilor de lucru dedicate unor domenii precum fiscalitate, sănătate, energie, concurenţă, tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, piaţa muncii, resurse umane şi educaţie, achiziţii publice, turism, infrastructură şi guvernanţă corporatistă.

AmCham România reprezintă peste 350 de membri – companii americane, internaţionale şi locale, este afiliată Camerei de Comerţ a SUA şi membră a Consiliului European al Camerelor de Comerţ Americane.

 Studentii bursieri si companiile partenere

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.