Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Reîncep înscrierile la trainingurile GRATUITE pentru cei care își doresc o afacere în industrii creative

0

 De la idee la plan de afaceri: cursuri gratuite pentru tineri antreprenori în decembrie 

Antreprenorul e asemănat adesea cu un navigator. Indiferent dacă se află pe o barcă cu pânze sau pe un crucişător uriaş, el e cel care alege destinaţia, traseul şi echipa. Tot el își asumă însă și riscurile, căci perioadele de acalmie sunt întotdeauna urmate de furtună, chiar și în sectorul industriilor creative. Antreprenorului “creativ” ȋi sunt puse la ȋncercare toate forţele şi slăbiciunile celui care are o idee de afaceri pe care urmează să o pună ȋn practică.

Proiectul “Promovarea Antreprenoriatului în Domeniul Industriilor Creative” continuă seria de cursuri gratuite dedicate viitorilor antreprenori în industrii creative. Cum poate ajunge o idee plan de afaceri și care sunt soluțiile la obstacolele cele mai temute? Tinerii care se vor înscrie la sesiunile lunii decembrie vor pleca acasă cu un număr mare de răspunsuri grupate pe capitolele unui business plan: descrierea sectorului, a statutului de antreprenor, planul de marketing, strategia de comunicare, strategia de vânzări, strategia financiară, aspecte legale și de capital uman sau managementul riscului. Caietele cursanților se vor transforma, cu ajutorul trainerilor, pe parcursul a 3 zile, în primele lor planuri de afaceri.

Formularul de înscriere cuprinde rubricile pe baza cărora se va face selecția participanților, luând în calcul în principal dorința lor de a dezvolta o afacere în sectorul creativ, dar și alte criterii. Înscrierile se încheie cu trei zile înainte de debutul fiecăreia dintre cele 5 sesiuni ale lunii decembrie. Doritorii pot selecta o singură sesiune, în limita locurilor. Doar cei selectați vor fi contactați telefonic de către membrii echipei de proiect. Cursurile se vor desfășura între 4 și 19 decembrie în 5 sesiuni.

Locurile sunt limitate la fiecare sesiune de training (maximum 25), însă cei care care nu se înscriu pentru luna decembrie își pot exprima interesul pentru cursurile de anul viitor printr-un mesaj la adresa training@crestetalente.ro. Aceștia vor fi anunțați prin email despre datele viitoarelor sesiuni de curs. AGENDA detaliată a sesiunilor din decembrie poata fi consultată la adresa: www.crestetalente.ro. Cursurile sunt certificate CNFPA. La scurt timp după finalizarea cursului, participanții absolvenți vor fi contactați de organizatori pentru a li se înmâna diploma.

Proiectul “Promovarea Antreprenoriatului în Domeniul Industriilor Creative” este realizat printr-un parteneriat între Fundația Post-Privatizare, Asociația ORICUM, GEA Strategy & Consulting, Centrul de Cercetare și Consultanță în Domeniul Culturii, M&C Strategy Development, Universitatea București și Universitatea de Arte “George Enescu” din Iași. Proiectul „Promovarea Antreprenoriatului în Domeniul Industriilor Creative” este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 “Investește în oameni!”

Detalii: www.crestetalente.ro.

 

 

Despre TRAINERI:

  1. Péter Barta este consultant cu o vastă experienţă în management, în special în domeniul managementului de proiect, experienţă acumulată pe parcursul a doisprezece ani de activitate în sectorul profit şi cel non-profit. A fost implicat în managementul a numeroase proiecte naţionale şi internaţionale, a evaluat proiecte în valoare totală de peste un milion de dolari şi a asistat la implementarea acestora. De asemenea, a fost colaborator al unor instituţii precum Consiliul Europei, în cadrul cărora a derulat misiuni de monitorizare în ţări ca Mexic, Palestina, ţările scandinave, Rusia sau Macedonia. Ca antreprenor şi angel investor, a investit în multe proiecte de succes şi a participat, în calitate  de membru al juriului, la numeroase competiţii dedicate startup-urilor. Este membru în board-ul VentureConnect, o iniţiativă ce doreşte sa sporească interacţiunea între investitori şi antreprenori, precum şi în alte câteva board-uri ale unor instituţii financiare din România. În prezent, Péter Barta este Director Executiv al Fundaţiei Post Privatizare (FPP), cea mai importantă fundaţie pentru antreprenoriat din România, dar şi mentor în cadrul School for Startups România, prima şcoală de antreprenoriat din ţară bazată pe o abordare educaţională non-formală.

 

  1. Dragoş Pîslaru este de formaţie economist, absolvent al ASE București, absolvent masteral al Universităţii London School of Economics din Londra şi bursier al Universităţii Harvard. Dragoş a activat în cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti în perioada 1998-2006, unde a predat cursuri de Economie Europeană şi Economie Internaţională. În prezent, este manager general al GEA Strategy & Consulting s.a. Dragoș Pîslaru activează de peste 12 ani ca expert și trainer în proiecte cu finanţare europeană nerambursabilă ce vizează managementul strategic și dezvoltarea instituţională a autorităților publice din România. Totodată, s-a implicat în proiecte de sprijinire a mediului de afaceri local: accesarea de finanțări, construirea de planuri de afaceri și dezvoltarea de sisteme de management și planificare strategică (Balanced scorecard, Blue Ocean). Una dintre competențele sale este furnizarea de training specializat, modular, adaptat nevoilor clienților (Raiffeisen Bank, Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri, Consilii județene, antreprenori și companii private etc).

 

  1. Alina Niculescu-Manea are o formație universitară în comunicare şi economie, fiind absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Științele Comunicării, Universitatea București, şi a Facultăţii de Relații Economice Internaționale, ASE. Alina a urmat specializări în marketingla Institutul de Administrare a Afacerilor din Lille şi în managementul afacerilorla ASEBUSS. A lucrat timp de 5 ani în publicitatela Graffiti/BBDO şi McCann-Erickson, specializându-se în comunicare pentru industriile financiare şi alimentare şi în Corporate Social Responsibility. A ales apoi să pornească în aventura de antreprenoriat, ca manager, și apoi ca fondator al unor startup-uri în publishing. A colaborat ca jurnalist de modă şi lifestyle cu revistele ELLE şi Exces. A fost implicată ca formator, atât în programe pentru industria publicităţii, cât şi pentru profesioniștii în publishing pentru copii (prin asociația internațională SCBWI, Los Angeles). În prezent lucrează în consultanţă strategică în industrii creative şi culturalela GEA Strategy&Consulting.

 

  1. Ioan Toderașc este director executiv al Centrului pentru Promovarea Cercetării și Inovării, organizație non-guvernamentală care promovează programe și proiecte independente de cercetare aplicativă și inovare. Ioan susține de peste 10 ani cursuri în specializări precum inovație, managementul proiectelor și programelor, antreprenoriat, protecția și valorificarea drepturilor de proprietate industrială. Este certificat de prestigioase organizații de formare europene precum IEDC-Bled School of Management din Slovenia, Programul Young Professional Scheme – YPS derulat în România de consorțiul British Council (UK), ENA (Franța), DAAD (Germania) și INAP (Spania) și School for Startups România. Are certificările naționale de formator, manager de inovare și manager de proiect din partea CNFPA, România.

 

  1. Dragoș Neamu este inițiatorul proiectului de înființare a primei rețele culturale organizaționale din România, Rețeaua Națională a Muzeelor, al cărui președinte este din 2006, anul înființării. Este unul dintre managerii culturali care a reușit atragerea unui număr important de fonduri alocate sectorului cultural cu ajutorul unor programe de finanțare europene și naționale (ex. Cultura 2000, Fondul ONG al Mecanismului de Cooperare Sud Est European, Sibiu – capitală Culturală Europeană 2007, Fondul Cultural Național, MATRA etc). De-a lungul timpului, a fost trainer în cadrul Centrului de Pregătire Pofesională în Cultură, domeniile management organizațional și management de proiect, și evaluator în cadrul programelor de finanțare ale Administrației Fondului Cultural Național și Cantemir (Institutul Cultural Român). Momentan este coordonator al Grupului de lucru care se ocupă de direcția prioritară Cultura ca factor de dezvoltare economică, înființat de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național, având ca scop realizarea unei analize socio-economice pe baza căreia Guvernul României va negociala Bruxelles alocările bugetare adresate sectorului cultural pentru viitorul cadru de finanțare 2014-2020. Din anul 2008 este administrator, împreună cu partenerii locali, al castelului Apafi din Dumbrăveni, Sibiu, printr-un parteneriat de tip public-privat creat cu scopul de a restaura și refuncționaliza complet obiectul cu valoare de patrimoniu.

 

  1. 6.      Raluca Bem Neamu este trainer de mai bine de zece ani și activează în mai multe subdomenii ale culturii. A ocupat mai mult de 7 ani funcția de șef secție Educație, PR, Proiecte culturale în Muzeul Național de Artă al României, iar în prezent coordonează un ONG în domeniul educației pentru copii și tineri în instituții culturale, Asociația De dragul artei.  A colaborat cu mai multe instituții în domeniul managementului cultural, relațiilor publice, managementului de proiect, evaluării de proiecte culturale la nivel european și național, fiind specialistă în management cultural dar și trainer of trainers.

 

  1. Cristina Raţiu: timp de 3 ani, aceasta şi-a derulat activitatea ȋn zona de training şi teambuilding, ȋntr-o companie de training, iniţial pe partea administrativă, ajungând ca ulterior să conceapă programe de training sau servicii noi. Astfel Cristina a descoperit că nevoia de a crea trebuie susţinută de o putere de acţiune pe măsură şi şi-a însuşit toate cunoştintele care au dus-o la pasul următor ȋn dezvoltarea ca angajat şi ca tânăr antreprenor. La ȋnceputul acestui an s-a alăturat echipei Credis, ȋn calitate de manager de proiect al programului Start Cariera ȋn IT. În paralel, Cristina a făcut două demersuri importante: a pus bazele „Simply That Dance School”, şcoală de dans şi agenţie de evenimente şi a lansat „Start Living”, companie care derulează programe de dezvoltare personală atât ȋn regim individual cât şi ȋn regim corporate.

 

  1. Oana Ioniţă Năsui: experiența sa profesională a început aproape simultan cu proiecte în domeniul for-profit și non-profit, în domeniul privat (agenție de publicitate și organizație non-profit). Oana continuă și acum acest „duplex” profesional, în ambele sectoare – profit și non-profit. În prezent este freelancer, cu diferite proiecte în derulare și cu diverse stadii de implicare din partea sa (managing partner la o galerie de artă contemporană, manager de proiect într-un ONG, trainer pe subiecte de management de proiect, management cultural, comunicare, consultant în planificare culturală și consultant în comunicare pe diverse proiecte).

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.