Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Plantare din Ţara lui Andrei în localitatea Roata de Jos din judeţul Giurgiu

0

Petrom a organizat cea de-a VIII-a Plantare din Ţara lui Andrei în localitatea Roata de Jos din judeţul Giurgiu. Timp de 4 ore, 10.000 de puieţi de salcâm şi glădiţă au fost plantaţi sub forma unor perdele de protectie forestieră pe malul râului Dâmbovnic și de-a lungul a doua drumuri județene, blocate în această iarnă de căderile masive de zăpadă.
Scopul acestei acțiuni a fost acela de a preveni efectele negative ale căderilor abundente de precipitații. Peste 250 de voluntari din comunităţile Roata de Jos şi Bolintin Vale, angajaţi Petrom și voluntari din Țara lui Andrei au participat la acţiune.

„ În fiecare an încercăm să ajungem în comunitățile care au nevoie de ajutorul voluntarilor din Țara lui Andrei. În această primăvară am venit în sprijinul comunității din Roata de Jos, prin crearea unei perdele forestiere cu rolul de a asigura protecția căilor de comunicație împotriva înzăpezirilor și a vântului. Am fost impresionați de entuziasmul localnicilor, care au participat în număr mare, astăzi” declară Mona Nicolici, Manager Relaţii Comunitare, Petrom.

Zona în care s-a desfăşurat acţiunea de plantare a fost aleasă prin consultarea autorităţilor locale şi a comunităţii. Plantarea de la Roata de Jos a fost organizată de Petrom în parteneriat cu Asociaţia MaiMultVerde şi Ocolul Silvic Bolintin.

În fiecare primăvară şi toamnă, Petrom transformă în realitate cu ajutorul voluntarilor toţi copacii virtuali de pe Ţara lui Andrei. Astfel, toţi cetăţenii Ţării lui Andrei pot contribui la acţiunile de plantare şi pot sprijini comunităţile afectate de inundaţii, alunecări de teren sau lipsa spaţiului verde.
De la lansarea Ţării lui Andrei, cu ajutorul a peste 3.000 de voluntari, Petrom a plantat peste 150.000 de copaci în judeţele Prahova, Bacău, Teleorman, Bihor, Dolj, Argeş şi Buzău.

Despre Ţara lui Andrei
În octombrie 2009, Petrom a lansat TaraluiAndrei.ro, un program de responsabilitate socială pentru toţi cei care îşi doresc să se implice în rezolvarea problemelor din comunitatea lor şi vor să transforme România într-un loc mai bun. TaraluiAndrei.ro este primul program de responsabilitate socială Petrom care permite unui număr nelimitat de oameni să interacţioneze, să comunice, să se informeze şi, mai ales, să schimbe, în mod concret, lumea în care trăiesc.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.