Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Afla despre templierii, masonii &co la Fundatia Calea Victoriei

0

Templierii, masonii &co. Societatile secrete si istoria lor fascinanta

Fundatia Calea Victoriei va invita, in 25 aprilie, ora 19.00, la conferinta Templierii, masonii &co. Societatile secrete si istoria lor fascinanta, sustinuta de Monica Neatu.

Istoriile secrete ne atrag, ne starnesc intrebari si curiozitati, avem senzatia ca adevarata istorie ne scapa, ca o plasa deasa de urzeli, ordine misterioase si intalniri enigmatice au facut si desfacut destinul omenirii. Dar este oare penumbra istoriei atat de misterioasa? Sunt societatile secrete, de care s-a tot vorbit inca din Antichitate, o putere ascunsa? Ce si-au dorit fondatorii lor atunci cand le-au creat, s-au gandit ei la conspiratii, protocoale secrete si puteri nemarginite, aproape magice? Si, in fond, putem scrie istoria unei societati secrete?

Iata intrebarile care ne vin in minte, atunci cand incercam sa intelegem istoria confreriilor secrete, ce aluneca, uneori, spre rocambolesc si imensa literatura ce insoteste fenomenul.

Va invitam, asadar, intr-o calatorie fascinanta, pe urmele cavalerilor Templului de la Ierusalim, pentru a afla o istorie a bogatiei si damnarii eterne; ni se vor alatura, apoi, anonimii constructori de catedrale din Europa medievala, pentru a ajunge la momentul infloririi Francmasoneriei, in preajma Revolutiei Franceze.

Nu vom uita nici de misteriile Antichitatii, de misteriosii cathari, de modul in care se facea initierea intr-o societate secreta si, nu in ultimul rand, vom discuta despre fascinantia si mitul din jurul unor documente si societati precum Opus Dei sau Protocoalele Inteleptilor Sionului.

Lector: Monica Neațu 
Data: 25 Aprilie 2012; Ora: 19:00
Cost: 30 ron; Cost studenti si pensionari: 25 ron
Locatie: Cafeneaua Librariei Dalles, Blvd. N Balcescu nr 18 (etaj)
Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.