Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 2000 copii participă la cursuri de nutriţie

0

Peste 2000 de copii vor beneficia de cursuri de nutriţie până la finalul Săptămânii Altfel, care îşi propune să pună elevii în contact cu principalele noţiuni ale unui stil de viaţă sănătos, iar 240 dintre ei vor vizita fabrica Danone din Bucureşti, pentru a vedea cum laptele adus de la fermele româneşti se transformă în iaurturi gustoase.

Azi este ultima zi în care Danone România susţine cursuri de nutriţie interactive pentru elevii din cinci şcoli din cartierul Colentina din Bucureşti, unde se află şi fabrica de iaurturi a companiei.

Danone Saptamana AltfelDanone a crescut constant în 15 ani de când este prezent în România şi în tot acest timp a contribuit în permanenţă şi la creşterea şi dezvoltarea comunităţii. Prin programul pregătit pentru această săptămână, compania promovează buna educaţie pentru o alimentaţie echilibrată şi sănătoasă, pentru că obiceiurile alimentare se formează încă din copilărie şi educaţia trebuie să înceapă de timpuriu. În decursul unor lecţii interactive, copiii vor învăţa principiile unui stil de viaţă sănătos şi ale unei alimentaţii echilibrate: ce sunt glucidele, lipidele, proteinele şi de unde provin, cum ne hidratăm corect şi de câtă mişcare avem nevoie ca să creştem sănătoşi,” explică Cristina Popescu, Director Comunicare Danone România.

Tot în Săptămâna Altfel, 2 grădiniţe şi 2 şcoli vor vizita fabrica prin programul „Vino acasă la Danone”, program prin care copiii învaţă despre cum se transformă laptele proaspăt în iaurt şi pot vedea cu ochii lor cum se întâmplă. În ultimii ani, 1.670 copii au trecut pragul fabricii din Bucureşti, au învăţat despre iaurturi şi s-au întâlnit cu angajaţii companiei.

Compania DANONE PDPA România face parte din Grupul DANONE, prezent în 120 de ţări, unul dintre liderii mondiali din industria alimentară, deţinând locul 1 în lume în fabricaţia de produse lactate proaspete şi locul 2 în lume în domeniul apelor minerale îmbuteliate şi alimentaţiei pentru bebeluşi. Grupul DANONE a înregistrat în 2012 vânzări de peste 20 miliarde EURO.

DANONE România este lider de piaţă în categoria produselor lactate proaspete, înregistrând în anul 2011 o cifră de afaceri de 503 milioane RON. Compania are în portofoliu peste 80 de referinţe de produs, produse în majoritate în fabrica din Bucureşti, cu lapte proaspăt colectat de la fermierii români. 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.