Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

NGOs Communication camp

0

 NGOs Communication camp – primul training internațional de comunicare pentru ONG-uri

Proiectul co-finanțat de Comisia Europeană prin Programul Tineret în Acțiune (acțiunea 4.3), aduce în prim plan necesitatea construirii unei platforme internaționale care să faciliteze schimbul de know-how între specialiști de comunicare și membri ai organizațiilor non-profit.„NGOs Communication Camp”, primul training internațional de comunicare și branding dedicat organizațiilor non-guvernamentale europene, se va desfășura în perioadă 10-17 iunie la Păulești, lângă Ploiești. Timp de o săptămâna, 22 de tineri cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, membri a 11 ONG-uri și grupuri informale din Spania, Italia, Estonia, Letonia, Ungaria, Polonia, Bulgaria, Croația, România, Olanda și Turcia, vor experimenta și aprofunda prin educație non-formală, modalități de promovare a proiectelor și politicilor de tineret.

„Am asistat în ultimii ani la conturarea unor inițiative puternice la nivelul organizațiilor non-guvernamentale la nivel european, în special cele derulate în rândul tinerilor. De cele mai multe ori, coordonatorii proiectelor sociale nu au know-how-ul necesar pentru a derula campanii de comunicare puternice, creative, care să aibă un impact vizibil în rândul comunităților și al instituțiilor publice. Ne propunem ca acest training să fie un cadru non-formal prin care tineri implicați în proiecte de voluntariat să își dezvolte abilitățile de ambasadori ai brandurilor”, a declarat Alexandra Ionescu, coordonator al Asociatiei D.G.T. „Pentru ca trainingul să aibă impact pe termen lung, vom dezvolta împreună cu participanții o platformă în limbă engleză care să încurajeze interacțiunea între organizațiile non-profit și specialiști de comunicare”, a adăugat Alexandra Ionescu. 

Trainingul de comunicare și branding organizat de Asociația D.G.T. (Do Great Things and leave your mark) este structurat în 6 module, fiecare reprezentând un set de concepte-cheie și competențe necesare specialiștilor de comunicare din organizații: Manual de identitate al brandului, Relații Publice, web-design și SEO, Mass-media și Social media. Astfel, cei 22 de participanți vor înțelege care este procesul de creare al unui brand, de la alegerea numelui, a sloganului și până la creearea logo-ului, dar și care este ciclul de pregătire al unei conferințe de presă, tehnicile de redactare a materialelor de PR și strategiile de comunicare în rețelele sociale. Fiecare dintre cele șase module sunt exemplificate prin studii de caz, ateliere creative, dezbateri, activități în echipă și role-playing.

 

Prin intermediul acestora, trainerii intenționează să dezvolte participanților atitudini proactive în ceea ce privește participarea și implicarea în comunitate în contextul european actual. Mai mult, tinerii vor acționa ulterior ca multiplicatori ai educației globale în organizațiile în țările de proveniență. La finalul cursului de formare, toți participanții vor primi un certificat Youth Pass acreditat de Comisia Europeană la nivel internațional care să ateste competențele în branding, relații publice și web-design dobândite pe parcursul celor șapte zile.

 

logo NGOs Communication Camp

Asociația D.G.T. este o organizație non-guvernamentală înființată în martie 2011 de către un grup de tineri cu experiență în schimburi internaționale și cursuri de formare co-finanțate de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acțiune. Misiunea asociației este axată pe crearea unei rețele naționale și internaționale între tineri, lucrători de tineret, formatori și profesori de naționalități și backgrounduri diferite. Această rețea abordează teme de interes social precum ecologia, schimbarea climatică, dezvoltarea sustenabilă și cetățenia europeană, prin metode de educație non-formală. Prin intermediul proiectelor implementate la nivel internațional, voluntarii asociației își dezvoltă un set de abilități necesare găsirii unui job sau inițierea unui proiect de antreprenoriat.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.