Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Filosofie, teatru si degustare de vinuri

0

Filosofie, teatru si degustare de vinuri

Lansarea primului volum de „Opere” Immanuel Kant aparut la editura Antet

Marti, 11 iunie, incepand cu ora 18:30, la Libraria Bastilia (Bucuresti, Piata Romana nr. 5) va avea loc lansarea in librarii a primului volum de Opere Immanuel Kantaparut la editura Antet.

Intr-un context degajat la mansarda librariei, editorulCringuta Nastase si traducatorul Rodica Croitoru vor deschide seara cu o discutie introductiva despre utilitatea si actualitatea filosofiei lui Immanuel Kant din perspectiva moravurilor.

Va urma un spectacol de lectura inedit sustinut de Conrad Mericoffer.

Fragmentele alese pentru lectura fac parte din lucrarileIntemeierea metafizicii moravurilor si Critica ratiunii practice.

“Opera lui Immanuel Kant constituie si in zilele noastre o sursa inepuizabila de modelare umana si de formare de caractere. Teme precum demnitatea umana, respectul interuman si mai ales al legii morale, cultivarea virtutii si indeplinirea datoriei se adreseaza si astazi oricarui om civilizat”, a declarat Rodica Croitoru, presedinte al Societatii Kant in Romania.

Seara se va incheia cu o degustare de vinuri Domeniile Ostrov din gama Cetatea Durostorum, Oana Belu si pianistul Lucian Velciu fiind invitati de marca ai acestui eveniment.

old_books_glass_of_wine_and_grapes_1136x11369cea61

Despre primul volum de Opere Immanuel Kant aparut la editura Antet

Prezentul volum din Opere Immanuel Kant cuprinde Intemeierea metafizicii moravurilor si Critica raţiunii practice si prezinta aceste opusuri kantiene in premiera in Romania sub forma unei editii critice, realizate la nivelul cerintelor stiintifice actuale. El este compus dintr-un amplu Studiu introductiv care intampina cititorul cu bogate informatii asupra genezei istorice a lucrarilor, cu analiza temelor kantiene urmata de redarea unor comentarii pe marginea acestora.

 

Tot astfel, Studiul asupra traducerii este destinat sa ofere instrumente indispensabile specialistilor, dar si celor care doresc sa aprofundeze latura tehnica a lucrarilor, iar Notele la texte fac legatura intre contextul cultural in care s-a plasat Kant si cel în care  se plaseaza cititorul.

Realizata dupa editia Academiei din Berlin, traducerea urmareste redarea corecta a ideilor originale, mentinand totodata o imagine cat mai exacta asupra stilului kantian. Ultima traducere in limba romana a celor doua lucrari prezentate in vol. I a fost semnata de Nicolae Bagdasar si a fost a fost publicata in urma cu 41 de ani, in imprejurarile lipsite de contacte stiintifice ale acelor timpuri.

Rodica Croitoru este cercetator stiintific la Institutul de Filosofie si Psihologie al Academiei Romane, presedinte al Societatii Kant din Romania si membru al Societatilor Kant din Germania, S.U.A. si Franta.

In seria de Opere Immanuel Kant se afla in pregatire la editura Antet:

– Antropologia din perspectiva pragmatica, editie revizuita si imbunatatita (prima editare 2001)

– Visurile unui vizionar interpretate prin visurile metafizicii, editie revizuita si imbunatatita (prima editare 2003)

– Metafizica moravurilor, editie revizuita si imbunatatita (prima editare 1990).

-Critica ratiunii pure, prima traducere/ editie critica in limba romana realizata dupa editia Academiei din Berlin (fosta prusaca) si prima traducere romaneasca a acestui opus realizata dupa anul 1969 de Nicolae Bagdasar.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.