Investitii de 142 milioane euro in portul de la Constanta!

0

Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime Constanta a anuntat pentru noul an investitii in valoare de 142 milioane euro. Modernizarea instalatiilor din dana, extinderea depozitelor, noi sisteme de incarcare si descarcare a navelor sunt o parte din proiectele ce vor beneficia de investitii in 2010. Potrivit articolului publicat de ziarero.realitatea.net investitiile de la Constanta sunt private.

vapor„Cea mai importanta investitie apartine United Shipping Agency, care in ultimele zile ale anului 2009 a finalizat, conform CNAPMC, constructia unui nou terminal de cereale in danele 31-33 din Portul Constanta, cu o capacitate de 210.000 tone si o valoare de aproximativ 30 milioane euro, cu mentiunea ca in 2010 acesta va face obiectul unor noi lucrari, pentru extinderea capacitatilor de depozitare existente. De altfel, sapte dintre cele 20 de investitii private derulate sau aflate in curs de derulate in porturile maritime au ca subiect extinderea depozitelor de cereale. Se pare ca patronii au vazut in 2010 un an de cotitura in domeniul cerealelor daca pana si vechile silozuri de cereale construite de inginerul Anghel Saligny, unul dintre simbolurile Portului Constanta, fac obiectul unor investitii de 800.000 euro in 2010.”

(foto Florin Ghinda, 2009)

LATER EDIT – 11 ianuarie 2010. Fotografia de mai sus este din portul Balcik, Bulgaria. Ne cerem scuze dar nu avem o fotografie relevantă cu portul Constanţa!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.