Ce-am fost si ce-am ajuns? In cautarea de repere morale.
Articol manifest, marca hotnews. Este greu sa adaugam comentarii sau informatii suplimentare la acest articol, motiv pentru care te invitam direct sa citesti fragmentul de articol de mai jos.
„Si daca cu presa scrisa stam prost, ne gandim ca salvarea va veni din partea radiourilor sau a televiziunilor. Acolo sunt oameni de inalta calitate, care critica toata ziua, ne dau reperele morale, ne arata cum sa gandim, cand sa ne revoltam sau cum sa traim. Insa cateodata aceste repere de inalta moralitate sunt prea ocupate sa mai adune cate un banut de la unul si de la altul, pacatosii nostri din societate, sunt prea obositi sa vorbeasca, sa mai si asculte si sunt prea cu ochii in alta parte atunci cand posturile lor devin din ce in ce mai “mondene”.
Altfel nu-mi explic cum pe posturi mari, cu pedigree si pretentii, putem vedea de Anul Nou oameni precum Carnat, Salam, Ciorba si Minune. Am avut ani de zile tot felul de campanii anti-manele pana cand ne-am obisnuit ca, vrem nu vrem, unii le asculta, altii nu. Dar sa vad un nou val de promovare a acestui gen de muzica , tocmai din partea celor care se cred cu pretentii, asta mi-e greu sa accept.
Probabil in cativa ani o sa-i putem vedea pe primii participanti ai Stirilor de la ora 5 invitati la evenimentele televiziunilor, sa ne povesteasca experientele lor. O sa se dea reportajul de acum 15 ani, cand intr-o altercatie obisnuita cineva si-a taiat prietenul in doua cu o drujba, pentru 50 de Saniuta, apoi un interviu cu omul proaspat iesit de dupa gratii. Cred ca si acest gen de emisiune ar aduce rating. Poate am face o emisiune de stiri numai pentru acesti oameni interesant de nonconformisti.
Si mai putem cauta repere si in sistemul nostru educational reformat si rereformat. Sau in ONG-urile noastre, care fie fac compromisurile necesare cu diversi finantatori, fie sunt condamnate sa ramana mici.”
Articolul complet este pe think.hotnews.ro
(foto Florin Ghinda, 2009)
2 comentarii
http://www.yourway.ro/2010/01/03/diferen%C8%9Be/
Sigur ca nu accept si nu-mi doresc sa fiu manelist si sa fiu guvernat de valorile promovate de personajele astea dar accept ca ei reprezinta majoritatea. Important pentru noi, ceilalti, e sa ne pastram bunul simt si simtamintele cu care am crescut. Vad si simt prezenta a din ce in ce mai multi oameni de bine si asta ma face sa ma simt mandru de noi. Suntem la doar (decat cum ar zice unii) 20 de ani de la revolutie. La ce ne puteam astepta? sa avem valorile si cultura civica vestica crescuta in mult mai multe sloturi de astfel de 20 de ani? Eu zic sa ne indreptam atentia spre generatia postdecembrista si urmatoare ce va veni, acolo e cheia, acolo va putea renaste sau se va putea naste Romania pe care ne-o dorim.