Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundația eMAG dotează laboratoarele de informatică ale Colegiului Național „Tudor Vianu” cu 25 de PC-uri

0

 

Fundația eMAG  a donat, la finalul săptămânii trecute, 25 de PC-uri de ultimă generație, complet echipate, și un server de rețea Colegiului Național de Informatică „Tudor Vianu” din București.

Fundatia eMAG_dotare laborator (2)

Laboratorul echipat cu noile computere va fi accesibil pentru peste 300 de elevi care învață în Colegiul „Tudor Vianu”, dar va fi pus și la dispoziția unui centru de pregătire destinat tuturor copiilor din București care obțin performanțe la informatică. Acest centru de pregătire va fi de asemenea finanțat de Fundația eMAG, iar elevii participanți vor avea aici cele mai bune condiții de studiu.

„Ne dorim ca toți elevii buni la informatică să aibă posibilitatea să se pregătească adecvat pentru concursurile care îi pasionează”, a declarat Tudor Vlad, președintele Fundației eMAG. „Avem încredere că, folosind echipamente de calitate și antrenorii potriviți, acești copii vor putea să tindă spre potențialul lor maxim.”

Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” face parte din elita liceelor din România, cu accent deosebit pe performanțele obținute în domeniul informaticii. Cele 5 laboratoare ale liceului au în dotare computere vechi și neperformante, iar elevii și profesorii fac eforturi suplimentare pentru a se pregăti și concura la cele mai importante concursuri și olimpiade de informatică. Numai în 2012, aproximativ 40 de elevi din „Tudor Vianu” au concurat la Olimpiada Națională și au obținut rezultate excelente.

„Până acum, elevii lucrau pe calculatoare din 2003, cu memorie internă foarte mică, de 256 Mb. Era suficient să ruleze în același timp un antivirus și un browser și se blocau. Există numeroase site-uri de pregătire la informatică. Noi avem nevoie să fim conectați non-stop, dar ne era aproape imposibil să mai folosim internetul”, spune Victor Manz, profesor de informatică la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”.

Fundația eMAG va dota în cursul săptămânilor următoare un al doilea laborator al Colegiului Național de Informatică „Tudor Vianu” cu același tip de echipamente, în colaborare cu asociația părinților din Colegiu. Astfel, tradiția performanței va putea continua.

Mai multe despre această acțiune găsiți pe blogul Fundației eMAG.

Despre Fundația eMAG

Fundația eMAG s-a lansat în octombrie 2012 cu programul „Hai la Olimpiadă!” care urmărește atât susținerea și promovarea echipelor românești care participă la olimpiadele internaționale, cât și crearea unui cadru favorabil performanței în educație în general. Conceptul acțiunilor Fundației pleacă de la convingerea că în România există un important potențial pentru a face performanță în zona științelor exacte, iar acest potențial, odată descoperit și cultivat, va avea un rol important în dezvoltarea economică și socială. Partenerii principali ai Fundației eMAG sunt eMAG, Flanco, NOD (Network One Distribution) și ServSkills International.

www.fundatiaemag.ro

www.facebook.com/fundatiaemag 

Fundatia eMAG_dotare laborator (1) 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.