Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cum poți să faci o faptă bună comandând mâncare?

0

Cum poți să faci o faptă bună comandând mâncare? Joi, 22 octombrie, de la ora 13, Fundația Tinerețe Fără Bătrânețe dorește să dovedească de ce este posibil, anunțând oficial deschiderea Laboratorulului de Gusturi şi Fapte Bune în Mogoşoaia, Șoseaua București –Târgoviște, numărul 118, etaj 1.

Laboratorul de  Gusturi si Fapte bune
Laboratorul de Gusturi şi Fapte Bune este o structură socială dezvoltată în cadrul Programului „Şanse egale la angajare pentru persoanele vulnerabile”, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013.

Inițiativa face parte dintr-un proiect mai amplu

Laboratorul de Gusturi şi Fapte Bune este un concept original de întreprindere socială, care vine în întâmpinarea iubitorilor de gusturi bune prin produse si servicii de catering – servicii gastronomice definite prin excelență și calitate. Laboratorul de Gusturi şi Fapte Bune ofera servicii complete de catering, de la planificarea meniului la preparare, livrare, set-up, desfacere şi infrastructura necesară (personal, mese şi veselă profesională).

În plus, cu sprijinul de Fundației Tinerețe Fără Bătrânețe comuna Mogoșoaia, județul Ilfov, intreprinderea socială a creat aici opt locuri de muncă pentru persoane din grupurile vulnerabile, fie provenind din familii monoparentale, fie fiind victime ale violenței în familie ori persoane cu dizabilități. Folosind serviciile Laboratorului de Gusturi şi Fapte Bune clienții sau companiile pot avea și satisfacţia contribuţiei la continuitatea unui proiect care face bine în comunitate și pentru ceilalți: oferirea de servicii de catering prin integrarea pe piața muncii a persoanelor vulnerabile.

“Preparatele livrate şi servite de Laboratorul de Gusturi si Fapte Bune se realizează din ingrediente de cea mai bună calitate, cu profesionalism și, ingredientul-secret, cu mult suflet. Standardele ridicate ale clienților sunt întotdeauna prioritatea noastră: le percepem drept provocări, ne stimulează să muncim mereu şi mai mult, să ne auto-depăşim şi să ne creştem reputaţia. Suntem alături de clienţi poate la multe evenimente unice din viaţa sau activitatea lor. Şi suntem mândri că avem şi noi contribuţia noastră în a le transforma în evenimente de neuitat. Mărturia performanţelor este dată de satisfacţia clienţilor noștri, prin apecierile care ne-au venit de la instituţii bancare, ministere, organizaţii non-guvernamentale, companii internaționale şi instituții publice. În plus, companiile cu peste 50 de angajați care achiziționeaza servicii de la noi, pot beneficia de facilitați fiscale”, declară Roxana Prodan, Fondator al Fundaţiei Tinereţe Fără Bătrâneţe.

Despre Fundația Tinerețe Fără Bătrânețe

Fundația Tinerețe Fără Bătrânețe are o experiență de 9 ani în oferirea de servicii psiho-sociale pentru persoane din categorii defavorizate, aflate în situații de risc social și cu nevoi speciale (dizabilități psihice, fizice ori intelectuale). Cu o experiență de nouă ani în parteneriate naționale, Fundația Tinerețe fără Bătrânețe a implementat proiecte vizând servicii nonrezidențiale, de îngrijire la domiciliu și terapeutice, misiunea sa fiind reducerea și prevenirea marginalizării și excluderii sociale a persoanelor din categorii defavorizate.
Inițiativa face parte dintr-un proiect mai larg, care va crea 102 locuri de muncă, realizat prin parteneriatul a treo organizații nonguvernamentale: Fundația Estuar, Organizația Suedeză pentru Ajutor Umanitar Individual și Fundația Tinerețe Fără Bătrânețe

Date de contact Laboratorul de Gusturi și Fapte Bune:
Șoseaua București –Târgoviște, numărul 118, etaj 1, Sat Mogoșoaia, Comuna Mogoșoaia, județul Ilfov, Website: www.laboratorul-de-gusturi.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.