Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cum a fost la conversatia cu Dan Puric despre valori, moralitate si demnitate?

0

Grupul de Inițiativă pentru Fundaţia Comunitară Prahova a organizat în data de 21 Ianuarie 2013 la Casa de Cultura a Sindicatelor Ploiești conferința “Despre valori, moralitate şi demnitate” susținută de Maestrul Dan Puric.

Dan Puric a vorbit cu pasiune oamenilor despre valori, moralitate şi demnitate. Cuvintele maestrului au impresionat peste 700 de persoane prezente în sală, care l-au răsplătit cu aplauze.

„Mă inclin şi mă închin în faţa acestui popor (…) Prezenţa dumneavoastră aici reprezintă un act de dăinuire şi demonstrează setea extraordinară de cultură”, a spus Dan Puric.

Evenimentul a debutat cu recitalul susținut de cvartetul ARTYS din Ploiești coordonat de dl Cosmin Faur, iar in foaierul Casei de Cultură, Liceul de Arta “Carmen Sylva” din Ploiești a organizat o expoziție de pictură realizată de tinerii artişti prin amabilitatea dnei Director Tereza Sandu.

Primii 500 de cumparatori ai biletelor au primit în dar cartea Maestrului Dan Puric, “Fii demn!” pe care au primit autografe la sfârşitul conferinţei.

Ca urmare a acestui eveniment Fundaţia Comunitară Prahova a strâns pentru fondul “Orașul crește frumos” suma de 30.000 lei, prin care vor fi susţinute proiecte venite din partea locuitorilor, asociațiilor, fundațiilor, școlilor, liceelor din municipiul Ploiești.

pescena

Toți participanții la eveniment au primit un chestionar prin care și-au exprimat opțiunea privind domeniul în care să fie direcționați banii oferiți pe bilet. Cele șase opțiuni sunt următoarele: educație, sănătate, cultură, mediu, sport și înfrumusețare urbană.

Din totalul chestionarelor completate, 43% din voturi au mers către educaţie, 35% pentru sănătate, 14% pentru cultură, 4% pentru mediu, înfrumuseţare urbană 2,5%, sport 1,5%. Suplimentar domeniilor propuse de organizatori, 3 persoane au solicitat în scris pe chestionar alocarea de resurse pentru sterilizări animale comunitare.

Conferința extraordinară este al treilea eveniment organizat de Grupul de Iniţiativă pentru Fundația Comunitară Prahova. Primele două au avut loc   în anul 2012, ocazie cu care a fost consituit fondul „V.I.S (Voluntariat – Implicare –

Sustenabilitate)” prin care vor fi susţinute proiecte propuse de elevii liceelor judeţului Prahova și fondul “Adoptă o valoare”, prin care vor fi acordate burse de sprijin pentru tinerii talentați ai județului.

Evenimentul se derulează în cadrul Programului de Dezvoltare a Fundaţiilor Comunitare în România, iniţiat şi coordonat la nivel naţional de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare (ARC – www.arcromania.ro) şi derulat în parteneriat cu Fundaţia pentru Parteneriat (www.repf.ro) şi Fundaţia PACT – Parteneriat pentru Acțiune Comunitară și Transformare (www.fundatiapact.ro).

Mulţumim tuturor celor care prin prezență, donaţii, sponsorizări, prestaţii pro bono şi voluntariat au fost alături de noi în realizarea evenimentului.

Mulţumim Maestrului Dan Puric pentru disponibilitate.

Mulţumim S.C Wylze Logistik S.R.L. pentru susţinerea financiară a organizării conferinţei.

Mulţumim Liceului Carmen Sylva şi Cvartetului Artys.

Mulţumim partenerilor media: Wyl Tv, Observatorul PH, Telegraful de Prahova, Ziarul Oval, Scrie Liber, IPloiesti, Valea Prahovei, Romania Pozitiva, Alpha TV, Radio Best FM.

Mulţumim voluntarilor: Băzoiu Bianca, Besoiu Theodora,Ciulac Alexandra, Cojocaru  Alexandra, Dinu Ruandra, Dragomir Laura, Frusina Alexandru, Georgescu Andrei,Goh Anjie, Ioaniţescu Ilinca, Ionescu Andreea, Ionescu Mihai, Leonte Horia, Luca Teodora, Marinică Bianca, Măntoiu Evelyn, Mihai Monica, Munteanu Carla, Niţu Radu, Opriş Andrei, Petrescu Cătălina, Pîşcu Mădălina, Geamănu Ema, Rădulescu Andreea, Rădulescu Horia,Roşca Maria, Stroescu Graţiela, Şerban Iulian, Tanase Robert, Tudorache Iulia, Tuinete Beatrice, Vlădescu Ana, Voicilă Ana.

Mulţumim partenerilor Primăria Municipiului Ploieşti şi Ploieşti Shopping City.

 

www.fundatiacomunitaraprahova.ro

www.facebook.com/FundatiaComunitaraPrahova

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.