Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

COMPETITIE pentru clasele de gimnaziu din toata tara: „fabrici pentru un viitor curat”!

0

Mega Image si Junior Achievement Romania lanseaza competitia prin care clase de gimnaziu din toata tara devin „fabrici pentru un viitor curat”.

Profesorii si elevii participanti contribuie la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera prin comportament responsabil si activitati ecologice.

Organizatorii competitiei vor premia cele mai responsabile clase si scoli la Ateneul Roman, in cadrul Business Hall of Fame 2013.
Competitia se desfasoara in cadrul programului  Mega Image Fabrica pentru un viitor curat, care isi propune sa sustina activitati de protejare a mediului si de reducere a efectului amprentei de carbon, prin parteneriatul cu Junior Achievement Romania.

 

Joi, 24 ianuarie, 2013, Junior Achievement Romania si Mega Image au organizat trainingul de lansare a competitiei Fabrica de aer curat, la care au participat peste 80 de profesori din toata tara prin intermediul unei platforme moderne de educatie si comunicare.

Elevii si profesorii de gimnaziu din toata tara se inscriu in aceasta perioada in concursul de reducere a emisiilor de carbon prin comportament responsabil si proiecte educationale cu impact real. In perioada 15 februarie – 5 aprilie, elevii vor acumula puncte pentru clasa si scoala lor prin comportament responsabil acasa, in scoala si in timpul liber, cat si prin organizarea sub coordonarea profesorului a unor activitati ecologice (de ex., colectare si reciclare, plantare de copaci). Clasa si scoala care aduc cea mai mare contributie vor fi premiate in cadrul Galei Business Hall of Fame, care va avea loc in 29 mai, 2013, la Ateneul Roman.

Astfel, elevii vor intelege impactul deciziilor din viata de zi cu zi asupra mediului si vor fi mai increzatori in puterea lor de a aduce schimbari pozitive in comunitate, invatand sa devina ambasadori ai consumului responsabil de resurse.

Competitia este o componenta a proiectului educational Fabrica de aer curat, derulat de Junior Achievement Romania cu sprijinul Mega Image pentru stimularea unui comportament responsabil fata de mediul inconjurator.

Mega Image sustine acest proiect prin programul Fabrica pentru un viitor curat, initiativa care face parte din angajamentul de responsabilitate sociala si din procesul de asumare a sustenabilitatii in ceea ce priveste atitudinea fata de mediu: folosirea de tehnologii moderne si energie verde in lanturile de magazine, infiintarea de centre de reciclare pentru PET-uri si doze de aluminiu, si promovarea produselor ecologice.

„La Mega Image sustenabilitatea face parte din viziunea noastra, din modul in care am ales sa ne desfasuram activitatea. Dorim sa protejam viitorul clientilor, angajatilor si comunitatilor din care facem parte, iar in acest sens platforma „Fabrica pentru un viitor curat” sustine proiecte de reducere a efectului amprentei de carbon asa cum este si proiectul „Fabrica de aer curat” organizat de Junior Achievement Romania.” a declarat Raluca Alexandrescu, Marketing Manager Mega Image.

Proiectul Fabrica de aer curat ofera elevilor si acces la modulul educational Resursele, peste 1300 de elevi si 46 de profesori din judetele Arges, Brasov, Constanta, Dambovita, Giurgiu, Ilfov, Prahova, cat si din Bucuresti beneficiind in acest an scolar de acces gratuit la pachetul de manuale Resursele si suport pentru implementarea programului (training, pre/post-teste, certificate) prin sustinerea Mega Image.

 373

Despre Junior Achievement Romania

Junior Achievement Romania, organizatie non-profit, a fost fondata in anul 1993 si este parte a Junior Achievement Worldwide®, USA si Junior Achievement – Young Enterprise, Europe. JA este cea mai mare si cea mai dinamica organizatie internationala de educatie economica si antreprenoriala. In Romania, programele JA de tip „learning by doing” se desfasoara local in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale, institutiile de invatamant si sunt sustinute financiar si cu consultanta de catre comunitatea de afaceri.

Informatii suplimentare sunt disponibile la: www.jaromania.org

 fabrica pentru un viitor curat

Despre Mega Image

Fondat in 1995, Mega Image este cel mai mare lant de supermarketuri din Romania cu o retea ce cuprinde 194 de magazine in Bucuresti, Constanta, Ploiesti, Pitesti, Brasov, Targoviste si alte orase, sub marcile Mega Image (133) si Shop&Go (61).

Parte din Delhaize Group, Mega Image isi propune sa ofere, in fiecare zi, servicii de calitate si o sortimentatie de produse hranitoare, sanatoase si sigure, la preturi accesibile.

Informatii suplimentare sunt disponibile la: http://www.mega-image.ro/fabrica-pentru-un-viitor-curat

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.