Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cum a fost evenimentul Blind Spot?

0

_DSC0064

 Joi, 17 octombrie 2013, a avut loc în Londophone pub (str. Ioan Zalomit nr. 2, Bucureşti) vernisajul expoziţiei de grafică Blând Spot – Voicu Dragomir. Evenimentul a avut o notă nostalgică, a fost o plăcută descoperire şi o dulce reamintire pentru mulţi dintre cei prezenţi, de la artişti plastici consacraţi, la jurnalişti, continuând cu profesori (cadre didactice în cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti), colegi şi prieteni ai artistului Voicu Dragomir, fără a uita studenţii şi absolvenţii Universităţii Naţionale de Arte Plastice din Bucureşti sau prieteni dragi ai Londophone pub.

Expoziţia prezintă cel mai recent proiect al artistului contemporan Voicu Dragomir: Blind Spot, o serie de 30 de lucrări de grafică care problematizează la nivel vizual o serie de simboluri devenite imagini metaforice, semne ale unei viziuni iconice a lumii.

În deschiderea evenimentului, artista  Andra-Maria Măciucă a susţinut un concert de muzică folk, combinată cu piese celebre din muzica indie-pop şi soft rock contemporană internaţională.

 

Vernisajul a fost deschis de către criticul de artă Laura Lucia Mihalca, curatoarea expoziţiei curente. Aceasta, în discursul său, a descris colaborarea sa cu Voicu, realizând şi un comentariu critic al seriei de grafică.

Cităm: „Colaborarea cu Voicu a început în martie-aprilie 2012, atunci când am iniţiat un apel de proiecte pentru expoziţia colectivă Călătorie către Ţara Soarelui Răsare, expoziţie pe care am organizat-o în primăvara anului 2012 în cadrul Muzeului Naţional de etnografie Franz Binder din Sibiu şi care a fost inclusă în Programul Naţional Noaptea Muzeelor, bucurându-se de un număr impresionant de vizitatori (peste 4.000 de persoane). I-am cunoscut întâi pictura lui Voicu, aşadar am luat contact la început cu lumea culorilor sale, pentru că la expoziţia de la Sibiu a participat cu două lucrări de pictură.

            Ulterior, i-am cunoscut proiectele inedite de fotografie, lucrările experimentale de sculptură şi instalaţiile sale. Şi cred că acest lucru îmi place cel mai mult la Voicu: experimentalismul său. Este vorba de un curaj al jocului studiat pe care-l întâlnim în toate lucrările sale, inclusiv în seria de grafică Blind Spot, pe care o vernisăm acum.

            Lucrările din expoziţia de faţă reprezintă, în fapt, primul proiect de grafică al lui Voicu Dragomir. Putem observa în aceste lucrări atât o anumită geometrie a formei şi a liniei trimitere directă la lumea realului şi a recognoscibilului, cât şi un anume non-figurativ pur, element ludicsemn al imaginaţiei şi expresivităţii artistului. Întâlnim simboluri pline de mister, întâlnim reflexii ironice la adresa logo-urilor unor mărci sau produse celebre.Imaginile sunt la graniţa dintre cunoscut şi necunoscut, dintre real şi fantastic, devenind însemne iconice ale unei lumi care ne este dezvăluită de Voicu prin intermediul acestei expoziţii. […]

            Fotografii de la vernisaj puteţi vedea pe pagina de facebook Art Ouţ: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.614914601907291.1073741835.138590419539714&type=3.

Art Ouţ mulţumeşte pentru fotografii celor două artiste – fotografe ale evenimentului: Claudia Cristea şi Andreea Gabriela Ionescu.

Cei 3 actanţi ai evenimentului, Voicu Dragomir, Laura Lucia Mihalca şi Andra Maria Măciucă au fost invitaţi în cadrul emisiunii Zebra a realizatoarei Mihaela Dedeoglu, la RFI, unde au descris pe larg conceptul evenimentului Blind Spot.

Puteţi asculta aici interviul: https://soundcloud.com/voicu-dan-dragomir/rfi-romania-11-10-13-zebra-cu.

Expoziţia poate fi vizitată până pe 14 noiembrie 2013, (de luni până duminică, începând cu ora 16.30).

 

Portofoliul artistului îl puteți consulta la: www.voicudragomir.com.

Parteneri ai evenimentului: AEGEE Bucureşti, Asociaţia Dialog şi Acţiune, Asociaţia Femeilor Universitare, Asociaţia Omnimind, Asociaţia Studenţilor la Arhitectură Spiru Haret ASASH, Ed4lead, Fundaţia Ileana Mustatza, Liga Studenţilor Electronişti.

Parteneri media ai evenimentului: Amelie.ro, Avocatura.com, Buzzcamp, Ceaşca de cultură, Edu news, Gratuitor.ro, IQ ads, Pr wave, Radio RFI, Radio România Cultural, Radio Trinitas, Roarhitect.ro, RomâniaPozitivă, Senso TV, Teen press, Vreau arta.ro.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.