Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Concursul „Educatia tine si de mine si de tine!”

0

Susţin Educaţia lansează concursul „Educaţia ţine şi de mine şi de tine!”, cu sprijinul UPC România

Echipa Susţin Educaţia a pregătit pentru această primăvară o nouă campanie, care se adresează  liceenilor şi studenţilor din toată ţara.

Începând de astăzi şi până pe 24 martie, elevii de liceu şi studenţii se pot înscrie în concursul intitulat „Educaţia tine şi de mine şi de tine”. Campania are un scop dublu. Pe de o parte, îşi propune să strângă fonduri pentru proiectele educative ale dascălilor şi educatorilor, propuse pe site-ul  www.sustineducatia.ro. Pe de altă parte, doreşte să le ofere tinerilor oportunitatea de a-şi exersa calităţile de lideri şi de a afla mai multe detalii despre cum funcţionează procesul de fundraising.

Imediat după înscriere, pe 28, 29 şi 30 martie, concurenţii vor beneficia de traininguri online, susţinute de specialişti în comunicare, management de proiect, voluntariat şi fundraising. Provocarea lansată de Susţin Educaţia în licee şi facultăţi vizează exclusiv dezvoltarea educaţiei în şcolile din România.

„Elevii de liceu şi studenţii vor testa eficienţa mediului online, vor înţelege mai multe despre ce înseamnă să strângi fonduri pentru educaţie, în  România, şi vor afla lucruri interesante despre lucrul în echipă, despre cum să comunice cu publicul. Făcând aceste lucruri, ei vor fi cei care concretizează proiectele educative înscrise de dascăli pe site. Sunt câştiguri pentru ambele părţi şi este mult mai mult decât un simplu concurs cu premii.”, declară Cristiana Anca, director executiv ARET şi coordonator al Susţin Educaţia.

Competiţia propriu-zisă va începe în prima zi din luna aprilie şi se va încheia pe 30 aprilie a.c. Cu sprijinul UPC România, vor fi oferite premii atât pentru echipele câştigătoare, cât şi pentru toţi cei care finalizează proiectul ales.

Mai multe informaţii despre paşii campaniei, modalităţile de înscriere în concurs şi despre premii se găsesc pe www.sustineducatia.ro/concurs.

Susţin Educaţia este un program fondat de Asociaţia  Română pentru Educaţia Tinerilor (A.R.E.T.) cu scopul de a sprijini proiecte de care copiii şi elevii din şcolile şi grădiniţele din România au nevoie pentru a beneficia de o educaţie de calitate.

ARET (Asociaţia Română pentru Educaţia Tinerilor) reprezintă un grup de tineri adunaţi în jurul unei idei: o lume mai bună şi mai curată prin intermediul educaţiei. Credem că educaţia depinde de fiecare dintre noi! www.aret.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.