Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Actorul Marcel Iures si Fundatia Dezvoltarea Popoarelor ajuta copiii saraci sa mearga la scoala

0

Actorul Marcel Iureș și Corul de Camera ”Preludiu” s-au alaturat inițiativei Fundației Dezvoltarea Popoarelor de a ajuta copiii saraci sa mearga la școala
Actorul Marcel Iureș și Corul de Cameră Preludiu s-au alăturat inițiativei Fundației Dezvoltarea Popoarelor de a ajuta copiii săraci să meargă la școală în cadrul unui spectacol de colinde cu scop caritabil. La eveniment, organizat în cadrul campaniei Ajută un copil să meargă la școală,  a fost prezentă și jurnalista Livia Dilă, ambasadoarea Fundației Dezvoltarea Popoarelor.

Spectacolul  a avut loc vineri 10 decembrie la Catedrala Sfântul Iosif din Bucuresti, unde peste 500 de oameni au venit pentru a primi în dar colindele din repertoriul național și internațional interpretate de Corul de Cameră „Preludiu”, dirijat de maestrul Voicu Enăchescu, și rugaciunile rostite de Marcel Iureș, amfitrionul evenimenului. Renumitul actor le-a mulțumit personal celor prezenți la spectacol, care prin donația lor s-au alăturat cauzei FDP de a ajuta copiii săraci să meargă la școală.

La rândul ei, Livia Dilă a descoperit printre cei prezenți în sală o Românie diferită, gata să întindă o mână de ajutor copiilor nevoiași.

La eveniment a participat si Inalt Preasfintitul Arhiepiscop Mitropolit Ioan Robu.

Spectacolul a fost organizat de Fundația Dezvoltarea Popoarelor în parteneriat cu Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”,  Centrul de Diagnostic și Tratament „Dr. Victor Babeș” și Clubul Lions, cu sprijinul sponsorilor parteneri: Fleet Management Systems, TaxHouse, Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și al sponsorilor: AMIQ, Pontina Accesorii, NextMedOffice, UniCredit Consumer Financing, Lalilu și Parmalat.
Fondurile strânse în cadrul evenimentului, 38.000 lei, din sponsorizări și donații, vor fi folosite de Fundația Dezvoltarea Popoarelor pentru susținerea frecventării școlii de către 70 copii.

Concertul a fost organizat în cadrul campaniei Ajută un copil să meargă la școala care continuă pentru atragerea fondurilor necesare susținerii tuturor celor 1000 de copii în dificultate din București, Dâmbovița și Cluj, pe care organizația noastră și-a propus să-i ajute.

Fundația Dezvoltarea Popoarelor este o organizație non-guvernamentală, non-profit, înființată în anul 1996, a cărei misiune este de a oferi oportunităţi socio-educative şi de integrare profesională persoanelor aflate în situaţie de risc social, în special copiilor şi tinerilor. În viziunea FDP,  fiecare persoană îşi poate valorifica talentele cu care a fost înzestrată.  FDP intervine în mod integrat la nivelul comunităților cu trei mari obiective: prevenirea abandonului școlar, promovarea ocupării durabile, dezvoltarea inițiativelor de economie socială. Mai multe informații despre organizație pot fi obținute accesând site-ul www.fdpsr.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.