Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

400 de calculatoare donate catre 60 de proiecte castigatoare

0

400 de calculatoare donate prin proiectul ASSOCLIC 2-2010

Asociatia Ateliere Fara Frontiere incheie cea de-a doua etapa de proiect ASSOCLIC 2-2010, prin donarea de 400 de echipamente informatice reconditionate catre 60 proiecte. Cele 60 de proiecte castigatoare au fost premiate cu ocazia ceremoniei organizate pe data de 15 decembrie ora 14:30 la Hotel Novotel, Calea Victoriei nr 37B.

ASSOCLIC este un proiect de traditie pentru Ateliere Fara Frontiere prin care invita entitatile non-profit din Romania sa intre in competitie cu proiectele pe care le organizeaza pentru comunitatile locale. Cele mai bune proiecte sunt premiate prin echiparea cu calculatoare reconditionate in atelierul de reintegrare socioprofesionala deschis de Ateliere Fara Frontiere in Bucuresti.

Cea de-a doua etapa ASSOCLIC din 2010 a fost organizata in perioada septembrie- noiembrie si a adunat un numar mare de proiecte aflate in competitie. In cateva cifre, ASSOCLIC 2-2010 inseamna:  87 de proiecte primite,  923 de calculatoare solicitate, 7135  de beneficiari ai proiectelor propuse.

Pe data de 25 noiembrie juriul (format din reprezentanti ai urmatoarelor entitati: BRD Societe Generale, GDF Suez Energy Romania, Tech Soup Romania, ECOTIC, Fundatia EOS, Asociatia pentru Relatii Comunitare, Fundatia CIVITAS, CENTRAS, FDSC-Stiri ONG, Mc Cann PR, Cora, AmCham, CCIFER, Green WEEE, Danone, ACCOR, KPMG) a punctat proiectele, tinand cont de criteriile: pertinenta proiectului, impactul social si local, impactul educativ, impactul economic si profesional, fezabilitatea si perenizarea proiectului. Lista cu cele mai bune proiecte premiate este publicata pe siteul: www.atelierefarafrontiere.ro

Dimitrie-Daniel PLACINTA, Responsabil proiect NEW IT&C Lab, Vicepresedinte Asociatia “Amicii Cantemirului” Breaza:
„Proiectul ASSOCLIC 2 -2010 a reprezentat pentru noi sansa de a pune in practica proiectul NEW IT&C Lab, acordand astfel accesul la echipamente care pot sustine cu adevarat un demers educational la cele nai inalte standarde. Concursul a fost provocator pentru noi, ne inspirat pentru a crea toate conditiile sustinerii activitatilor propuse: efectuarea aplicatiilor de laborator, cercul de informatica,  consultatiile elevilor, sustinerea olimpiadelor locale de informatica, T.I.C, implementarea cursurilor Cisco – IT Essentials I – PC Hardware and Software etc. ASSOCLIC 2-2010 reprezinta pentru noi un exemplu de bune practici in ceea ce priveste conceptul de responsabilitate sociala aplicat la nivel national cu sprijinul partenerilor Ateliere fara frontiere, dorind cu aceasta ocazie sa multumim pentru increderea acordata, astfel impreuna sa contribuim la dezvoltarea comunitatii locale din Romania.”

Calculatoarele acordate pentru castigatori vor fi utilizate pentru desfasurarea proiectelor propuse, proiecte create pentru comunitatile locale in scopul de a creste accesul la educatie si tehnologia informatiei pentru publicul aflat in dificultate.

Proiectul ASSOCLIC 2010 s-a realizat cu sprijinul partenerilor financiari : GDF Suez Energy Romania, Fondation Societe Generale, Fondation Air Liquide, Fondation Blancmesnil, partenerilor operationali : Microsoft, TechSoup, Ecotic si cu sprijinul : Stiri ONG, McCann PR, Fundatia EOS, Fundatia CIVITAS, ARC, Centras.

Despre Ateliere Fara Frontiere Romania
Asociatia Ateliere Fara Frontiere a deschis in 2009 in parteneriat cu Samusocial din Romania, cu sprijinul Fondului Social European un atelier de insertiune socioprofesionala si pentru combaterea excluziunii, care ofera persoanelor in mare dificultate un loc de munca ca rampa de lansare pentru angajarea pe piata muncii si o acompaniere individualizata: consiliere, orientare, formare/calificare si medierea angajarii pe piata muncii. Activitatea de reconditionare a materialelor informatice destinate proiectelor sociale confera sens muncii salariatilor in insertiune.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.