Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Timisoara, gazda a primului maraton de inot masters din Romania!

0
Peste 233 de km au fost inotati in 24 de ore in perioada 17-18.03.2012 in bazinul „Bega” din Timişoara! Pentru a celebra Ziua Mondiala a Apei (22 martie), pasionatii de inot au fost invitati la maratonul de inot 24 AquaMasters, primul maraton de inot masters organizat in Romania. Miscarea de inot masters implica adulti care practica acest sport ca amatori, participarea, in sine, fiind mai importanta decat rezultatele.

La concurs, au putut participa persoane care au împlinit 18 ani până la data evenimentului şi care au o stare de sănătate şi o pregătire fizică adecvată pentru participarea la un astfel de eveniment, nefiind necesar ca participanţii să facă parte dintr-un club/asociaţie sportivă. Evenimentul s-a desfasurat pe durata a 24 de ore, incepand de sambata, 17 martie, ora 13:00, nonstop, pana duminica, 18 martie, ora 13:00 (inclusiv pe durata noptii). Echipele au fost formate din 8 titulari + 2 rezerve (opţional) si s-a inotat in reprize de câte 30 de minute, în 6 runde (maximul de timp inotat de o persoana fiind de 3 ore).

La eveniment au participat 3 echipe, castigatoare fiind echipa denumita „Fostele glorii” care a inotat in total 81,9 km, urmata de „Masters Timisoara +” cu 77,3 km, iar pe locul trei s-a plasat echipa „Culoarul 7” cu 64,05 km.

Media distantei inotate de catre un participant intr-o repriza de 30 de minute a fost de 1,16 km, in timp ce pentru 24 de ore, media distantei inotate a fost de aproape 7 km.

Premii speciale pentru cea mai mare distanţa înotată într-un schimb (30 min), respectiv, in 24 de ore, au obtinut Sabrina Osiac, la femei, si Marcel Răsădean, la barbati. Cei mai varstnici participanti au fost Ildiko Tălîngă (n. 1963), la femei, si Constantin Dumitra (n. 1959), la barbati. Acesta din urma, un impatimit al sportului si organizator de maratoane de alergare a declarat, intrebat fiind ce il determina sa inoate:

„Am simtit pe pielea mea faptul ca inotul e un sport complex care iti pune in miscare toti muschii corpului si totodata iti regleaza respiratia (te invata sa respiri). Personal, voi continua cu acest sport pana la adanci batraneti.” Apoi, el a explicat motivul pentru care a participat la maratonul de inot: „Bucuria ca in orasul in care m-am nascut si traiesc a fost organizat un asemenea eveniment m-a determinat sa particip fara ezitare la maratonul de inot.  Imi doresc ca el sa aiba continuitate si sa faca traditie in orasul nostru.”

Evenimentul a fost organizat de catre Clubul de Înot Masters Timişoara in colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş, Primăria Timişoara si Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport – Universitatea de Vest din Timişoara.

Simultan cu maratonul de inot, iubitorilor de inot din Timisoara li s-a oferit oportunitatea de a face miscare in conditii similare, dar fara a intra in competitie. Proiectul “24 de ore la bazin” a fost deschis tuturor celor interesati, indiferent de varsta, viteza sau tehnica in practicarea inotului. In total, cei interesati au inotat aproape 10 km, cu o viteza medie de circa 1 km/ora.

 

Organizatorii au dorit sa faca din aceasta intalnire o oportunitate de socializare, respectiv, de petrecere activa si, in acelasi timp, placuta a timpului liber. Evenimentul a fost o provocare pentru iubitorii inotului, oferind posibilitatea unei abordari diferite in raport cu concursurile traditionale.

Detalii despre eveniment si informatii actualizate se gasesc la

www.timisoara.inot-masters.ro/anuntde-concurs/

 


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.