Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Un nou spital de pediatrie pentru Ploiești va fi amenajat în clădirea fostului sediu Petrom

0

Spitalul Public de Pediatrie Ploiești va fi înființat cu sprijinul Petrom

Un nou spital de pediatrie pentru Ploiești va fi amenajat în clădirea fostului sediu Petrom.

În ultimii ani, Petrom a sprijinit sistemul de sănătate din România prin mai multe inițiative: extinderea rețelei de telemedicină de urgenţă la nivel național, campanii de promovare a excelenţei în domeniul medical sau dotarea SMURD cu echipamente.

Petrom a semnat cu Primăria Ploiești un contract de sponsorizare prin care oferă municipalității clădirea fostului sediu Petrom (Ploiești, Piața Eroilor nr.1 A) pentru înființarea Spitalului Public de Pediatrie Ploiești.

Mariana Gheorghe, CEO Petrom: „Încă din 2007, în cadrul strategiei noastre de implicare în societate, susţinem dezvoltarea comunităţilor în mijlocul cărora activăm. În domeniul sănătăţii, în 2011 am contribuit direct la dezvoltarea reţelei naţionale de telemedicină de urgenţă de care beneficiază acum 9,5 milioane de români. Anul acesta, susţinem

Primăria Ploieşti să înființeze un spital de pediatrie chiar în clădirea fostului sediu Petrom. Astfel, copiii din Municipiul Ploiești şi din împrejurimi vor avea la dispoziție un spital pediatric în care pot beneficia de tratament medical de specialitate.”

Clădirea a fost construită în anul 2005 şi a fost folosită ca sediu al Petrom în Municipiul Ploiești în perioada 2005-2010.

Aceasta beneficiază de dotări şi echipamente moderne, la standarde înalte în domeniu.

Pentru a susţine sistemul medical din România, Petrom a iniţiat în 2010 platforma „Acces la viaţă”, care include o serie de iniţiative menite să permită accesul la servicii medicale de urgenţă de calitate pentru comunităţile cheie ale companiei, schimbul de know-how şi experienţă între medici, sporind calitatea actului medical, promovând şi recompensând excelenţa în domeniu.

Prin intermediul unui parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, Petrom a extins reţeaua de telemedicină de urgenţă din România, prin conectarea a 16 puncte medicale la un centru de coordonare situat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti. Prin telemedicină, doctorii de pe teren primesc ajutor în timp real de la specialiştii din Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, scurtând, astfel, timpul de intervenţie, stabilind un diagnostic corect şi, mai presus de toate, salvând vieţi. Iniţiată în 2009, reţeaua naţională de telemedicină s-a extins la 56 de spitale din 19 judeţe şi astfel 9,5 milioane de români au în prezent acces la servicii medicale de urgenţă de calitate.

De asemenea, în 2011 Petrom a sponsorizat serviciul SMURD, cea mai mare reţea publică de intervenţie pentru cazuri de urgenţă cu 3 ambulanţe. În parteneriat cu canalul de televiziune PRO TV, compania a iniţiat în același an campania „Doctore, eşti un erou!”, prin care a promovat excelenţa în domeniul medical şi a răsplătit medicii cu burse de specializare în străinătate.

Fost sediu Petrom_Ploiesti

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.