Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Un ecologist român lansează un curs internațional pe Udemy despre construirea proiectelor sociale

0

Liana Buzea lansează cursul online @ Udemy: How to Build Community Projects

București, 4 aprilie 2020 – După o activitate de 16 ani în domeniul protecției mediului, Andreea – Liana Buzea (pe scurt Liana), fondator și președinte al Asociației EcoAssist, fondator a două inițiative civice de mediu din România, ”Let’s Do It, România!” 2010 și ”Plantăm fapte bune în România” 2011, lansează un curs internațional despre cum se construiec proiecte civice.

Andreea – Liana Buzea (pe scurt Liana), este un ecologist activist român cu o activitate de peste 16 ani în domeniul protecția mediului. Ea a fondat două din proiectele civice de mediu cu renume: „Let’s Do It, România!” – curățenia țării într-o singură zi în 2010 și „Plantăm fapte bune în România” – cea mai mare inițiativă națională de împădurire pe bază de voluntariat 2011 – 2017. Din 2020, Liana va preda pe cea mai mare platformă de e-learning la nivel mondial, Udemy -cu peste 30 de milioane de studenți, cursul în limba engleză ”How to Build Community Projects.”

În 16 ani de implicare în acest domeniu am construit din pură pasiune, din pur crez, din supărare a felului în care arăta natura noastră și totodată din dorința să contribui la o mobilizare concretă și reală a societății civile. Intenția mea (concretizată) a fost să văd cum ne rezolvăm probleme civice și ecologice împreună, cum credem în puterile noastre și cum acționăm împreună. Sper ca aceste proiecte, alături de Asociația EcoAssist pe care am înființat-o în 2008, organizație din care toate aceste proiecte au izvorât, să aibă acum mijlocul cel mai puternic de replicare: cunoștințele mele direct predate online.”

Liana Buzea – ecologist activist român

Cursul poate fi accesat gratuit până pe 6 aprilie 2020 accesând link-ul de mai jos:

https://www.udemy.com/course/build-community-projects/?couponCode=COMMUNITY-FREE

Cei care au utilizat cuponul creat de către instructor, vor păstra accesul pe termen nedefinit.

Andreea-Liana Buzea, a construit proiecte de protecția mediului în România încă din 2003.

EcoAssist a fost primul său proiect: implementarea unui sistem de colectare selectivă a deșeurilor din Academia de Studii Economice din București. În 2008, a înființat Asociația EcoAssist în București. Prin această structură a pornit diferite scântei pentru mobilizare civică de protecția mediului precum: campanie de conștientizare privind importanța spațiilor verzi, campania Marea Ecologicare – curățare a diferitor medii naturale (arii protejate, păduri din apropierea Bucureștiului, rezervația biosferei Delta Dunării), colaborări cu alte asociații pe cauzele lor de advocacy (pentru ariile protejate din România, pentru modul în care era realizată vânătoarea în ariile protejate, privind proiectele de dezvoltare urbană); a inițiat și reprezentat legal prima ediție a mișcării sociale ”Let’s Do It, România!” curățenia țării într-o singură zi; a fondat și coordonat inițiativa națională de împădurire ”Plantăm fapte bune în România!”; a scris o carte despre prima ediție a curățeniei țării (intitulată: 200.000, aceasta fi re-editată în 2020). 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.