Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sodexo Pass România dă un byte de ajutor școlilor din mediul rural

0

„Dăm un Byte de Ajutor” este un program național de educație prin respect față de mediu și solidaritate digitală derulat de către Asociația Ateliere Fără Frontiere.

În 2019, Ateliere Fără Frontiere și-a propus ca prin intermediul programului “Dăm un Byte de Ajutor”, să doteze unitățile educaționale cu 1500 de echipamente IT, oferind acces la o educație modernă și la o dezvoltare optimă a deprinderilor lor pentru aproximativ 30.000 de copii și tineri și sprijinind peste 150 de profesori în acest demers educațional.

Sodexo a contribuit la dotarea cu echipamente IT a 3 școli din Dolj și Vâlcea

Sodexo Pass România, lider mondial în livrarea de servicii dedicate calității vieții, a înțeles importanța educației IT și se implică activ în dezvoltarea acestui sector. Echipamentele IT de la Sodexo au ajuns pe birourilor laboratoarelor de informatică din două școli din județul Dolj și o școală din județul Vâlcea. Astfel, 47 de calculatoare PC complet dotate și cu licență Microsoft au ajuns la Școala Gimnazială Pesceana, Școala Gimnazială Cârna și la Școala Gimnazială Mădulari.

Alegerea celor două comunități nu a fost întâmplătoare. În Vâlcea și Dolj Sodexo derulează din 2017 un proiect de mare amploare, în parteneriat cu Stop Hunger, în care femeile din două comunități locale rurale beneficiază de tot sprijinul necesar pentru a înființa de la zero o cooperativă agricolă și a se bucura ulterior de un trai independent.

Comunele Pesceana și Cârna sunt două comune din județul Dolj unde învață în total aproximativ 400 de elevi. Cele 15, respectiv 10 calculatoare oferite, vizează îmbunătățirea conținutului de învățare și de alfabetizare digitală în cadrul școlii atât al elevilor dar și cel al părinților, precum și abordarea domeniilor extracurriculare precum ecologia și antreprenoriatul. În Cârna dotarea cu calculatoare vizează în plus reducerea abandonului școlar în rândul elevilor provenind din medii dezavantajate.

Amplasată în comuna Mădulari, la 50 de km de Municipiul Rm. Vâlcea, Școala Gimnazială Mădulari oferă o alternativă educațională viabilă pentru aproximativ 80 de copii din comună. Cele 22 de calculatoare sunt utilizate pentru dotarea spațiile școlare cu cîte un calculator pentru ca elevii să beneficieze de un învățământ modern și de calitate, și pentru laboratorul de informatică pentru orele specifice, sub îndrumarea a 16 cadre didactice.  

În contextul rural din România, în care mulți copii sunt afectați de sărăcie, educația poate reprezenta șansa acestor copii de a deveni competitivi pe piața muncii în vederea facilitării unei incluziuni profesionale și sociale reale. De aceea, nu doar accesul la o instituție de învățământ determină participarea la actul educațional, ci și condițiile existente în cadrul acestora, respectiv dotările de care dispune școala, materialele didactice/instrumentele moderne prin care se transmite informația.

Sodexo Pass România

Sodexo Pass România face parte din grupul Sodexo, lider mondial în livrarea de servicii dedicate calității vieții. Compania este un partener strategic pentru multe organizații, alături de care implementează soluții pentru creșterea calității vieții, pentru motivarea angajaților și a partenerilor, cu scopul de a le îmbunătăți performanța și a-și dezvolta afacerea. Considerând această promisiune de a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor, responsabilitatea socială se află la baza tuturor activităților derulate de companie. La nivel global Sodexo susține diverse ONG-uri și inițiative sub umbrela Stop Hunger, o organizație fondată acum 20 de ani de către angajații din USA, care își asumă misiunea de a lupta împotriva malnutriției și a foametei.

Mai multe informații pe www.sodexo.ro

Ateliere Fără Frontiere este o asociație neguvernamentală românească care vizează inserția socială și profesională a persoanelor aflate în mare dificultate, militând împotriva excluziunii sociale prin grijă față de mediu și prin educație.

Mai multe informații pe www.atelierefarafrontiere.ro      

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.