Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Noaptea ursului”, filmul de debut al regizorului Răzvan Macovei, la Festivalul de Film Sud-Est European de la Los Angeles

0

Cu sprijinul ICR New York, lungmetrajul de debut al tânărului regizor și producător Răzvan Macovei va rula, în premieră americană, în 3 mai 2019, la prestigioasa Laemmle Music Hall, situată în bine cunoscutul cartier Beverly Hills. Pelicula „Noaptea ursului” este prezentată în cadrul Festivalul de Film Sud-Est European de la Los Angeles (SEEfest), proiecția filmului fiind urmată de o conversație a regizorului cu Vera Mijojlić, curatorul Festivalului, și de un Q&A.

 

Filmul de debut al lui Răzvan Macovei, cunoscut până acum pentru reclamele și clipurile realizate, este produs de HiFi Productions, fiind bazat pe un text teatral de Ignacio del Moral. El spune povestea a trei adolescenți rebeli, aflați în plin proces de maturizare, care se confruntă cu problemele tipice vârstei și sunt nevoiți să facă față unor serioase relevații personale și morale.

 

Desfășurată în perioada 1-8 mai, cea de-a XIV-a ediție a Festivalului s-a deschis cu o altă producție românească, ultimul film al Ancăi Damian, „Moon Hotel Kabul”, iar în 2 mai a fost prezentat documentarul Monei Nicoară și al Danei Bunescu, „Distanța dintre mine și mine”. Anul acesta, Festivalul atrage atenția asupra unor regizori care abordează probleme existențiale, etice și istorice complexe, prin intermediul unor producții originale și îndrăznețe.

Festivalul a fost fondat în anul 2002 cu scopul de a face cunoscut, prin intermediul creațiilor cinematografice, sud-estul Europei, regiune ale cărei probleme socio-politice sunt adesea neînțelese de către publicul american. SEEfest este unul dintre cele mai importante zece festivaluri de film din Statele Unite ale Americii.

Mai multe informații la www.icrny.org și https://www.facebook.com/RCINY

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.