Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Siniat România a sponsorizat Asociația “De-a Arhitectura” în cadrul campaniei “Case Ciripite”

0

Siniat România, producător și furnizor european de top de sisteme de gips-carton, tencuieli și gleturi, a sprijnit campania “Case Ciripite”, inițiată de asociația “De-a arhitectura”, în vederea promovării arhitecturii în școlile din România.

Casa dintr-un lemn
Campania de strângere de fonduri “Case Ciripite”, în urma căreia au fost licitate 16 case inedite de păsări, are scopul de a susține cursuri de specialitate – “De-a Arhitectura în orașul meu”, pentru clasele a III-a și a IV-a, și “De-a Arhitectura mini”, pentru clasele 0-I – unui total de 3.500 de elevi din 15 județe.
Siniat a sponsorizat “Casa dintr-un lemn”, realizată de către biroul de arhitectură ADNBA. Aceasta va fi expusă publicului la galeria de artă contemporană Galateca din București, până pe 13 februarie, urmând după această dată să fie mutată la Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA din Sibiu.

“Ne bucurăm că am avut ocazia de a fi alături de organizația «De-a arhitectura» și să susținem proiectul «Case Ciripite» pentru al doilea an consecutiv. Considerăm că inițiațivele organizației au un rol semnificativ în formarea copiilor, întrucât contribuie la dezvoltarea creativității și preocupării acestora pentru spațiul construit”, a declarat Bogdan Tulbure, Technical & Marketing Manager, Siniat România.

“Casa dintr-un lemn” a fost creată special pentru codobatură, o specie de păsări care trăiește aproape de apă și se cuibărește prin cotloanele de pe lângă lacuri și râuri. Comportamentul cel mai specific al păsării, de la care provine și numele acesteia, este balansarea cozii. Căsuța licitată de către Siniat a fost construită din lemn de nuc, tratat cu ulei de in și este susținută de un stativ format dintr-o talpă metalică.

“Ne-am simțit și noi copii creând această casuță. A fost o bucurie toată documentarea și desenele rezultate, precum și lucrul în echipă împreună cu sculptorul Andrei Bălan, din mâna căruia a ieșit «Casa dintr-un lemn». Pentru aceasta mulțumim Asociației «De-a arhitectura» și sponsorului nostru Siniat, care au făcut posibilă această lucrare. Ne dorim ca toată această colaborare să aibă un rol edificator în formarea imaginației copiilor, atât din punct de vedere al înțelegerii locuirii, cât și al lucrului de mână”, au declarat reprezentanții biroului de arhitectură ADNBA.

Siniat urmează o strategie de responsabilitate socială care pune accentul pe sustenabilitate și educație, derulează proiecte și dezvoltă produse cu impact pozitiv asupra societății și a mediului construit, cu ajutorul unor parteneri de încredere.

Colaborarile cu mediile universitare: Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”, Universitatea Tehnică de Construcții București, Universitatea Tehnică a Moldovei, precum și împreună cu colegiile tehnice “Anghel Saligny” și “Gheorghe Asachi” din Iași, care sunt dedicate educării viitorilor profesioniști în domeniu.
Programul “Micul Montator” este inițiat de către Siniat România și îndreptat către elevii din colegiile tehnice care doresc să se specializeze în domeniul montajului sistemelor de gips-carton.

***
Despre Siniat

Compania Siniat România este membră a grupului ETEX, unul dintre cei mai mari producători şi furnizori mondiali de materiale de calitate şi soluţii pentru construcţii.

Siniat este unul dintre liderii locali în soluții pentru construcții iar în România deține două fabrici, în care produce plăci de gips-carton (la Turceni, județul Gorj) și ipsos (la Aghireșu, județul Cluj).
Fabrica de la Turceni a fost deschisă oficial în luna octombrie 2015, în urma unei investiții de 50 milioane de euro, și este cea mai mare fabrică de plăci de gips-carton din România. Deschiderea acestei fabrici poziționează Siniat România drept singura companie care foloseşte gipsul rezultat din procesul de desulfurare a gazelor de la o centrală termoelectrică, în acest fel ajutand la protejarea mediului înconjurător și contribuind la sustenabilitatea pe termen lung a propriilor operațiuni.

Compania furnizează produse și sisteme de gips-carton pentru numeroase proiecte, precum: săli de cinema, industria hotelieră, clădiri de birouri, spitale, instituții de învățământ și facilități sportive, centre comerciale și rezidențiale.

Mai multe informații despre Siniat găsiți la: www.siniat.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.