Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ce au în comun Berlinale Talent Lab și Festival International du Cinéma d’Auteur de Rabat? Pe Cristina Flutur

0

Cristina Flutur este invitată ca președinte al juriului la Festivalul Internațional de Cinema de autor din Rabat, Maroc (FICAR) și ca speaker la Berlinale Talent Lab.

Cristina este  actriţă de film și teatru, câștigatoare a Premiului Palme d’Or la Cannes în 2012. Pe lângă activitățile artistice, Cristina Flutur se implică și în alte proiecte: e trainer, membru în jurii de festivaluri de cinema din toată lumea și susținătoare a proiectului „Fiecare copil în grădiniță”.

Festival-de-Rabat-2016_presedinte juriu Cristina Flutur

Festivalul Internațional de Cinema de autor din Rabat, Maroc (29.01 – 05.02. 2016) este un festival care selectează filme curajoase, exigente, inteligente, dar și radicale, din toată lumea. FICAR încurajează diversitatea și promovează o atmosferă destinsă și deschisă, care facilitează rețelele profesionale. În selecția oficială se regăsesc filme artistice, documentare si filme-omagiu, împărțite pe secțiuni, cum ar fi Cinema internațional, Cinema marocan, Retrospective și Competiție.

Mă bucur foarte mult de invitaţia de a fi preşedintele juriului unui festival de cinema de autor. E prima dată când merg în Maroc şi prima dată când particip la un astfel de festival. Filmele propuse de selecţioneri sunt foarte diferite ca gen, problematică şi abordare, ceea ce face experienţa cu atât mai interesantă, şi sunt foarte curioasă de fiecare film în parte, de fiecare univers propus. Un astfel de festival e şi un loc al întâlnirilor între culturi foarte diferite, o ocazie minunată de a intra în contact direct cu alte tradiţii şi viziuni asupra lumii şi a descoperi, a vedea, a simţi şi a înţelege ceea ce ne apropie ca oameni, dincolo de toate tensiunile la nivel global.” (Cristina Flutur)

În februarie, Cristina merge și la Berlinale Talents (13.02 – 18.02.2016), un summit anual dedicat unui număr de peste 300 de creativi excepționali din film. Cristina este invitată pentru o întâlnire în cadrul Berlinale Talents Lab, unde va vorbi despre natura relațiilor în demersul artistic – tema din acest an a discuțiilor la Berlinale – cu aplicanții selectați, doritori să-și implementeze ideile revoluționare în cinematografia contemporană internațională.

Berlinale Talents este o platformă de networking din cadrul Berlin International Film Festival inițiată în 2003, care oferă o serie de Project Labs, unde aplicanții își pot dezvolta propriile proiecte cinematografice. Și pentru că se poziționează ca o rețea profesională, Berlinale Talents este conectat cu programele secțiunilor din Festival, dar și cu European Film Market, unde se adună anul acesta nu mai puțin de 8.400 de producători, distribuitori și finanțatori. 

Cristina Flutur este actriţă de film și teatru. Pe lângă proiectele artistice, Cristina e și trainer, membru în jurii la festivaluri de cinema din toată lumea și susținătoare a proiectului „Fiecare copil în grădiniță”.

Timp de 9 ani a jucat pe scena Teatrului Naţional din Sibiu în numeroase piese din repertoriul clasic şi modern, montate de regizori precum Andrei Şerban, Alexandru Dabija, Silviu Purcărete, Vlad Massaci, Andrij Zholdak.

În 2012 a câștigat Premiul Palme d’Or pentru Interpretare Feminină la Festivalul de Film de la Cannes pentru rolul Alina din filmul „După dealuri” de Cristian Mungiu, acesta fiind primul ei film. Îşi continuă cariera cinematografică, jucând atât în română, cât şi în franceză şi engleză, în coproducţii internaţionale, fiind între timp invitată ca membru al juriului la festivaluri internaţionale de film.

În octombrie 2015 a avut loc premiera filmului „Raisa”, un scurtmetraj de Pavel Cuzuioc, unde Cristina Flutur intepretează personajul principal, film care a primit Mențiunea Specială a Juriului la Festivalul International de Film Sleepwalkers ISFF de la Tallinn, Estonia.

Anul acesta se va lansa „Grain”, un film de lung metraj în engleză de Semih Kaplanoglu, în care joacă și Cristina Flutur, o coproducție turco-germană.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.