Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sa taiem plagiatul de la radacini!

0

Peste 200 de cercetători, cadre didactice universitare,personalități ale vieții publice din România sau studenți s-aualăturat, în prima zi, demersului inițiat de Societatea Academică din România (SAR), prin care se solicită Ministerului Educației evaluarea, sancționarea și chiar desființarea școlilor doctorale din România care permit și promovează impostura academică.

rc-default-avatar-150x150

Printre cei care au semnat deja petiția se numără Alina Mungiu-Pippidi, Liviu Antonesei, Andrei Oișteanu, Andrei Pleșu, Aurora Liiceanu, Daniel David, Lia și Dan Perjovschi, Mircea Miclea, Claudiu Crăciun, Madlen Șerban, Gabriel Bădescu, Liviu Giosan, Raul Mureșan, Octavian Popescu, Ștefana și Ioan Pop-Curșeu, Anca Dobrean, Mihai Goțiu, Ioana Cristea, Andrei Miu, Aurora Szentagotai, Călin Hentea, Alex Bajdechi, Vlad Dan Cherecheș, Andreea Petruț.

”Deşi Legea Educaţiei prevede evaluarea şcolilor doctorale, acest fapt nu s-a realizat până în prezent, determinând astfel lipsa unor sancţiuni concrete pentru şcolile doctorale care încalcă în mod flagrant normele etice din cercetarea ştiinţifică şi nu produc performanţă relevantă şi recunoscută la nivel internaţional”, se arată în petiția inițiată de SAR, prin care se solicită, în mod expres:

*1. Respectarea Legii Educaţiei Naţionale şi evaluarea şcolilordoctorale;*

*2. Suspendarea automată a dreptului de funcţionare pentru orice școală doctorală în cadrul căreia au fost găsite mai mult de 2 plagiate, până la evaluarea şi remedierea situaţiei;*

*3. Suspendarea dreptului de funcţionare pentru orice școală doctorală în care nu există numărul minim de conducători de doctorat prevăzut de lege care să îndeplinească criteriile CNCS 2011 de eligibilitate la granturile IDEI*.*

* criteriile minimale de eligibilitate pot fi citite aici:
http://uefiscdi.gov.ro/userfiles/file/COMPETITIE%202011_IDEI/PCE/standarde_minimale_eligibilitate.pdf

”Respectaţi mai puţin un general fără doctorat, sau un politician, sau un agent de informaţii în Orientul Mijlociu? De ce oare nu există în Europa alte academii care să dea doctorate organizate de servicii secrete, şi militarii de vârf care îşi dau doctoratul o fac la instituţii academice autonome, unde calitatea e verificată de mediul academic? De ce la această oră nu există, deşi legea o cere, o evaluare a şcolilor doctorale din România printr-un indicator simplu? Oare nu tocmai pentru a continua să dezvoltăm reţeaua de influenţă a diplomelor de doctorat prin şcoli doctorale care sunt integral forme de impostură academică?”, întreabă Alina Mungiu-Pippidi, președintele SAR, inițiatoare a acestei petiții.

romania curata

Petiția ”Să tăiem plagiatul de la rădăcini!” poate fi semnată pe site-ul România Curată

Semnăturile vor fi depuse de SAR la Ministerul Educației.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.