Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Arhiva de arhitectură: casele arhitecților din București

0

Proiectul „Arhiva de arhitectură” continuă și anul acesta cu o nouă perspectivă asupra istoriei Bucureștiului, cea a caselor construite și locuite de arhitecți. Până în prezent am identificat pe teren peste 60 de locuințe existente, pe care le vom prezenta într-o broșură cu cinci trasee pietonale și în secțiunea http://arhivadearhitectura.ro/locuinte/ alături de alte câteva zeci de imobile dispărute. Galeria arhitecților http://arhivadearhitectura.ro/galerie-arhitecti/ se îmbogățește treptat cu 65 de figuri importante care au trăit și creat din cea de-a doua jumătate a secolului al XX-lea până la cel de-al doilea război mondial.

2015-09 calendar
În perioada 15 iunie – 1 septembrie am desfășurat mai multe activități de promovare a patrimoniului bucureștean în rândul diferitelor categorii de public. În perioada 2 iulie – 27 august am participat la „Școala de vară” la Palatul Suțu cu o serie de ateliere de istoria orașului și a arhitecturii bucureștene de care s-au bucurat 130 de copii, diferitele prezentări și activități practice fiind susținute de istoric Alina Havreliuc, istoric Andrei Răzvan Voinea, istoric de artă Oana Marinache și arhitect Costin Gheorghe. În luna iulie am realizat un nou caiet de activități de istoria artei și arhitecturii pentru copii, de care beneficiază participanții la ateliere și elevii din școlile participante în perioada următoare septembrie – noiembrie. În perioada 23 iulie – 28 august am organizat la Casa de cultură „Friedrich Schiller” conferința-debatere și expoziția de documente digitizate pe tema „Contribuția germană la dezvoltarea economică a Bucureștiului”. Arhitectul Adrian Crăciunescu a susținut în

30 iulie la Palatul Suțu conferința pe tema „Disciplina urbană în secolul XIX”.
Programul lunii septembrie include o nouă conferință pe tema „Arhitecți și ingineri germani în București”, joi, 10 septembrie, de la ora 18:30, la Casa de cultură „Friedrich Schiller”, cu arhitect Ruxandra Nemțeanu și istoric de artă Oana Marinache, ateliere pentru copii cu Alina Havreliuc la Casa Mincu, ARCUB – Hanul Gabroveni și Curtea Veche precum și cinci tururi ghidate la sfârșit de săptămână.

Proiectul de digitizare inițiat în 2013 și continuat intens în 2014-2015 de echipa pluridisciplinară a Asociației Istoria Artei a scos la lumină prin cercetarea în arhive nenumărate documente legate de istoria arhitecturii, ingineriei și a clădirilor bucureștene care sunt publicate pe www.arhivadearhitectura.ro. Statisticile anului 2015 indică un număr de 7736 vizitatori unici dintre care 3004 doar în lunile iunie – august.

Finanțatori:
Proiect cultural co-finanțat de Ordinul Arhitecților din România din „Timbrul arhitecturii”
Proiect editorial online co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional
Proiect cultural co-finanţat de A.R.C.U.B. și P.M.B. în cadrul Programului cultural „Ești București”

Parteneri ai proiectului: Arhivele Naționale ale României, Muzeul Municipiului București, Casa de cultură „Friedrich Schiller”, Asociația Bucureștiul Meu Drag, Orașul lui Bucur, Bucureștii Vechi și Noi, Idei Urbane, Arhitext, Analiza istorico-arhitecturală, Bună dimineața, București!, Asociația Arche, Evo Conta, Logotype

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.